Gå til innhold

Nytt prosjekt skal bygge grønn industri og gi flere eksportbein [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 9 måneder senere...

Atomkraften glimrer med sitt fravær som vanlig. Det er synd at man er såpass sneversynt i en tid der problemene med vindkraften blir stadig mer synlig. Ta dere en tur innom fosen vind sine hjemmesider. Se på kartene og bildene og fortell meg at dette ikke er store inngrep i naturen. (det var en ganske håpløs request, heh)  og den største parken pr. i dag, storheia, er på snaue 288MW INSTALLERT effekt, og kanskje skarve 150MW effektivt under de absolutt mest gunstige forholdene. Da har man samtidig lagt ut 51km med vei og fundamentert for 80 turbiner og ødelagt store områder. 80 turbiner fulle av olje. Og dette påstår enkelte at , "vi tilbakefører det bare etter at det har gått ut på dato om 25-30 år".  Ett atomkraft anlegg lever minst dobbelt så lenge. Industripolitikk som baserere seg på vindturbiner er med andre ord feilslått politikk allerede før den settes i verk.

Atomkraft kan i stor grad legges der kraften trengs. Det er en vei frem til vi er der men så lenge man ikke tar det med inn i industripolitikken så kommer man aldri dit før det er for-seint. Det finnes faktisk andre type reaktorer enn RBMK-1000 og BWR-3, verden har allerede gått videre for lengst mens vi sakker akterut.

Klima- og industripolitikken må farge hverandre, sier Markussen., da må man også ta inn over seg atomkraften. Upopulært valg, men det skyldes i all hovedsak feilinformering. Men man utfører ikke klimapolitikk ved å bygge ned naturen.

Barth Eide har fortalt TU at han mener Norge bør bygge flytende havvindparker som kan forsyne Europa med kraft. Det er i bestefall ett utsagn basert på manglende kunnskap. Dyrt er det og, også i sammenlikning med atomkraft Skal Norge bygge ut kraftproduksjon for Europa handler det ikke lenger om klima. Kraften må produseres der den skal nytes for minst mulig miljøavtrykk. Skulle Norge produsere Europas kraft vil områdene og resursene man beslaglegger totalt dominere norsk fauna og havet vårt. Man bygger seg også ett høyst sårbart energi-system. Ikke er det så sikkert at Europa vil ha kraften vår heller, det har man da sett. At ett helt kontinent gjør seg avhengig av lille Norge er ingen god sikkerhetspolitikk. Olje/gass er ett godt eksempel på det allerede og jeg tviler på at EU nå vil på nytt gjøre seg avhengig av andre i energispørsmålet. 

Kompetanse er derimot en viktig resurs men her gjør jo lobbyen alt de kan for å ødelegge Norges kompetanse innen atomkraft. Visst er det blitt avslørt juks i den senere tid som IFE selv har avslørt, og ja man har ikke fulgt med i timen på eget avfall. Men vi må se litt forbi det punktet og klare å fokusere på teknologien ad i dag og ikke på gamle fordommer. Jeg promoterer ikke IFEs juks eller feil som er gjort med lagring av gamle uranstaver. Det skal man rydde opp i selv om man kan stusse litt på hvor enkelt enkelte synes det er å gjøre ting dyrere enn nødvendig. Men jeg innser at uten atomkraft i industripolitikken så går man bare på repeat når det gjelder å ødelegge naturen rundt oss. 

Lykke til med det, vindturbin entusiaster.

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...