Jump to content
CCola

Svart skjerm ved bytte av skjermkort.

Recommended Posts

Hei!

Hjelper en kompis med å bytte skjermkort i sin PC. Han hadde ett 960 før, og har kjøpt ett 1060 nå. 

Specs:

- Win10x64 Home
- Asus B150M Bazooka - hovedkort

EDIT -500W strømforsyning (det er i minste laget, men skal ifølge internett være nok)

 

Problem: Svart skjerm. Viftene går rundt på både CPU, GPU. Lys i alt der det skal være lys, både tastatur og mus. Ingen kontakt med skjerm i det hele tatt (orange lys på skjerm). Kommer ett rødt lys på +VGA på hovedkortet, og ifølge manualen finner hovedkortet da ikke GPU, eller den er defekt.

 

Har prøvd følgende:

- Testet 1060 i min PC - funker
- Satt det gamle i hans PC - funker
- Tatt ut en RAM-brikke.
- Cleared CMOS
- Tatt ut batteriet
- Oppdatert BIOS
- Koblet fra en harddisk og kun hatt systemdisk.

 

EDIT2: PCen starter opp når vi plugger skjermen i det integrerte skjermkortet på hovedkortet.

 

Anyone?

Edited by CCola

Share this post


Link to post
Quakecry skrev (1 minutt siden):

Sikker på at strømkablene er ordentlig i? Prøv å ta dem ut og inn igjen, samt skjermkortet ut og inn. 

Prøvd flere ganger, også med de 6 andre pinsene til PCI-E.

Share this post


Link to post
Annonse

Prøvd DDU?

Sett i gammel GPU og kjør DDU. Velg det som er markert rødt på bilde!

Når dette er gjort setter du inn ny GPU, installer ny driver.

DDU.png

Share this post


Link to post
34 minutes ago, CCola said:

Prøvd flere ganger, også med de 6 andre pinsene til PCI-E.

Hmm.. Da vet jeg rett og slett ikke. 🤔

Share this post


Link to post
JetzBullet skrev (17 minutter siden):

Prøvd DDU?

Sett i gammel GPU og kjør DDU. Velg det som er markert rødt på bilde!

Når dette er gjort setter du inn ny GPU, installer ny driver.

Det kan prøves. Ser også at han har version 1803 på Windows, og at dette igjen kan ha problemer med 1060, men det var ikke bare bare å oppdaterte fra 1803 til 1809 feks. For jeg fikk rett og slett ikke lov å laste ned nye drivere til 1060 (med det gamle i) pga windowsversionen var feil.

Share this post


Link to post

Kjørte DDU nå. Fjernet driverne, men klarer fremdeles ikke å komme forbi svart skjerm i oppstarten.

Share this post


Link to post
Merko. skrev (16 minutter siden):

Er skjermen sort heletiden? Eller kommer du inn i BIOS ol?

Hele tiden. Oransje lys, så virker som at skjermen ikke får kontakt med hovedkortet.

Share this post


Link to post

Mest vanlige er at skjermkortet ikke får nok strøm.

Om du har anledning så kan du jo teste din PSU i hans PC. Hender at skjermkort kan trekke litt ekstra akkurat i oppstarten.

Er PCen kraftig ellers? At det er andre duppedingser som trekker litt strøm?

Share this post


Link to post
1 minute ago, Merko. said:

Mest vanlige er at skjermkortet ikke får nok strøm.

Om du har anledning så kan du jo teste din PSU i hans PC. Hender at skjermkort kan trekke litt ekstra akkurat i oppstarten.

Er PCen kraftig ellers? At det er andre duppedingser som trekker litt strøm?

500W skal da være mer enn nok til å starte PCen opp? 

Share this post


Link to post
Quakecry skrev (Akkurat nå):

500W skal da være mer enn nok til å starte PCen opp? 

Jepps.

Men PSUen kan være delvis defekt slik at den ikke yter det den skal. Sikkert en del faktorer som spiller inn, men ut ifra informasjonen i tråden så mistenker jeg strømtilførsel til skjermkortet, så derfor hadde det vært interessant med en annen PSU i den maskinen.

Share this post


Link to post

Ja, jeg har tenkt tanken ang PSU. Det er stressprosjekt, så han har fått lånt en litt unna, som han skal hente imorgen, så da får vi teste den, og se om det har noe å si. Alt annet har jo feilet, så mulig det kan være det. 

 

Takk for inputs og svar uansett! :)

Share this post


Link to post

Da har vi altså fått strømforsyning på plass. Formaterte harddisken, og la inn nytt Windows til nyeste version 1909. 

Da er det vell bare hovedkortet igjen? Eller er det noen som har andre solutions? 

Share this post


Link to post
27 minutes ago, CCola said:

Da har vi altså fått strømforsyning på plass. Formaterte harddisken, og la inn nytt Windows til nyeste version 1909. 

Da er det vell bare hovedkortet igjen? Eller er det noen som har andre solutions? 

Prøvd å teste skjermkabelen? Fort gjort at den er defekt..

Share this post


Link to post
lashrasch skrev (1 time siden):

Prøvd å teste skjermkabelen? Fort gjort at den er defekt..

4 forskjellige skjermer, med forskjellige innganger er testet.. 

Share this post


Link to post

harddisk og OS skal ikke ha noe å si siden man likevel ikke får opp bilde.

Skal fint kunne skru på en PC med bilde uten harddisk.

dere setter skjermkortet i det øverste PCI sporet på hovedkortet? Dersom det er flere. evt bytt så se.

Share this post


Link to post
Merko. skrev (20 timer siden):

harddisk og OS skal ikke ha noe å si siden man likevel ikke får opp bilde.

Skal fint kunne skru på en PC med bilde uten harddisk.

dere setter skjermkortet i det øverste PCI sporet på hovedkortet? Dersom det er flere. evt bytt så se.

Det er kun en PCI spor på kortet. Kan prøve å koble ut diskene, og se om det hjelper på. 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...