Gå til innhold

Altibox: bytte ut router med Asus Router?


Anbefalte innlegg

Har en kollega som sliter litt med nettet. Altibox i bridgemode til D-link mesh . (Covr-c1200)

De har fiber rett inn, som går via en liten boks før den går inn i Altibox routeren.

Er det mulig å fjerne Altibox routeren og la en Asus router være alt?

Får satt opp IPTV utganger i Asus. Men det er vel om den første boksen er modem eller ikke. Tror det er D-link utstyret som er problemet her, men kunne vært plassbesparende å fjerne så mye utstyr som mulig.

Endret av AndersT2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb
AndersT2 skrev (17 minutter siden):

Tanken er å slippe å ha Altibox routeren der som modem.

Ja, det finnes rutere som lar deg gjøre dette, men da må den støtte krypteringen som Altibox bruker.. Skal ikke gå mer inn i detalj på dette da jeg ikke har gjort dette selv, men det skal være mulig. 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-GTrad9iY

Skal du fjerne den helt må du ha eget fiberutstyr, type bidireksjonal SFP 1310/1550, eksakt hva som brukes varierer litt etter område. Enkleste er vel som NULL sier sette i bridge

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-GTrad9iY

Å bruke fiberkonverter er vel ikke anbefalt? Men uansett... Sikkert mulig å få til men det blir et litt komplisert oppsett med IGMP-proxy osv. Isåfall plugg kabel fra fiberkonverter til Asus WAN inngang. Der VLAN-greiene skjer. Klone MAC-addr som zyxel har. Normalt sett på altibox (varierer etter område), VLAN ID 101=IPTV 102=Internett

Endret av Slettet-GTrad9iY
Lenke til kommentar
1 hour ago, AndersT2 said:

De har egen fiber konverter. Hadde i hverfall det når jeg hadde Altibox. Han dette gjelder fikk det rundt samme tid som jeg ca. Er Cat kabel ut derfra.

Hm. Hva er problemet egentlig? i OP nevner du noe om D-Link-utstyr som du tror er problemet, men hva er det praktiske problemet?

 

Ja, stemmer vel at Altibox har noen kunder med separat boks som bare konverterer fiber til ethernet. Hvordan dette videre i praksis bør settes opp er avhengig av en rekke forhold. Forstår det slik at det er TV her. Kun én dekoder? Står TV rett ved siden av fiberkonverter og ruter? Tanke da kunne jo vært å satt en svitsj (med VLAN-støtte) bak fiberknverter og hentet ut TV separat derfra. Men skulle vel gå med Asus-ruteren også. Men egentlig oppnår du ikke noe annet da enn når Altibox-ruteren står i bridge vel...

Tegne opp ting?

Endret av NULL
Lenke til kommentar

Det er en kollega som har disse problemene. Som mest sannsynlig er feil oppsatt D-link mesh

Men han lurte på om det ville hjelpe å bytte til Asus om jeg har god erfaring med. Da kunne det vært greit å kunne bli kvitt så mange bokser som mulig, inkl. Altibox routeren. (Tar opp plass og stikkontakt uttak ett sted hvor han har liten plass fra før.

Håper å kunne bytte over til Altibox selv, når bindingstiden til Telenor Fiberen jeg straks får går ut. (Skal ha tilgang til å velge andre tilbydere på den fiberen, hørt mye dårlig om T-WE)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...