Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Utvelgelsekriterier ved permittering


Undrende99

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Fra arbeidstilsynet:
 

Ansiennitetsprinsippet skal etter Hovedavtalen (LO og NHO) i utgangspunktet legges til grunn. Det er imidlertid slått fast at fravik kan skje på bakgrunn av bedriftens saklige behov.

Bedrifter som ikke er bundet av Hovedavtalen er ikke bundet av ansiennitetsprinsippet, men må likevel gjøre utvelgelse ut i fra saklig grunn. Andre tariffavtaler kan også ha avtale om å bruke ansiennitetsprinsippet.

Lenke til kommentar

Som BIGG skriver så er dette i stor grad opp til srbeidsgiver å bestemme om ikkje anna er avtalt på førehand i for eksempel ein tariffavtale. 

Kravet er berre at arbeidsgiver er sakleg. Så arbeidsgiver kan ikkje handplukke uønska arbeidstakarar som blir permitterte, men arbeidsgiver kan tilpasse kriteria for utvelging.

 

Ansiennitetprindippet et godt innarbeida, så sjølv utan avtale så vil ein ofte følge prinsippet om at den som kom sist inn er den fyrste som må gå. I tillegg til dette så vil dei fleste arbeidsgivarar fokusere på å beholde kompetanse, så det er ikkje uvanleg at dei med lavast utdanning må gå fyrst ettersom dei kan være enklare å funne erstattarar for npr det seinare skal oppbemannast. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...