Gå til innhold

Mesh med Telenor Xyxcel 8702N


Anbefalte innlegg

Har en Telenor Xycel 8702N ruter som dekker mesteparten av huset med god wifi. Har imidlertid en sone med svært svak wifi. Har mulighet til å legge datakabel CAT6 og utvide med mesh til denne sonen. Lar det seg gjøre med Xycel 8702N, og hva er i så fall innstillingene jeg må velge? Kan noen anbefale en brukbar ruter til formålet?

Er det alternativt en wifi-forsterker som er et godt alternativ og kommuniserer godt med Xycel 8702N (Telenors egen wifi-forsterker fungerer ikke mot Xycel).

Takknemling for gode råd! 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan ikke bruke P8702N i et mesh-oppsett rent wifi-messig. Du kan imidlertid bruke P8702N som ruter og så kjøpe et mesh-kit med flere enheter som tar over selve wifi-jobben. Eksempelvis noe fra TP-Link sin Deco-serie, Netgear Orbi o.l. Du trenger ikke sette disse opp med kabel, men det er gjerne fordelsmessig for ytelsen å kjøre backhaul for mesh på kabel. Kan også velge at enkelte satellitter i mesh-oppsettet er på kabel, mens andre ikke.

Lenke til kommentar
11 hours ago, Mr D said:

Kan også gjøre det på "gamle-måten": Legge kabel og sette opp en ruter som tilgangspunkt.

Men da får du ikke mesh. Hvordan dette i praksis fungerer blir da litt opp til klientene. For stasjonære klienter har det vel ofte ikke så mye å si, men en del enheter kan blir "stuck" på det ene aksesspunktet og flytter seg ikke automatisk over til det andre selv om forholdene for det er mye bedre. Kan da være at man merker at det går tregt, og at man manuelt må velge det andre (evt. slå av og på wifi hvis man har valgt å ha samme SSID og passord på begge).

Dette vil også være situasjonen om man bruker en tradisjonell extender. Sentralt komponent for et mesh-system vil være klientstyring, der systemet selv bestemmer hvilket aksesspunkt en enhet skal være tilkoblet.

I tillegg bør ruteren man da bruker støtte aksesspunktmodus, i tilfelle man har bruk som får komplikasjoner med "dobbel-NAT".

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...