Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Norsk skriftlig eksamen 2020


Anbefalte innlegg

Hei. Tenkte å oprette en post for alle skal ta norskeksamen skriftlig i år. Her kan alle komme med ideer, tips og meninger. Personlig har jeg meldt meg opp som privatist i hovedmål og sidemål. Og jeg må si jegsynes det er tøft å se over pensum og begynne å skrive igjen. Er det noen som har noen solide tips, med snaut to måneder igjen til eksamenene? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gjorde det samme som deg for 1 år siden, fikk helt panikk av at det var så mye å lese, men bøkene Intertekst gjorde susen. Helt utrolig! Du må se på hvilken tid f.eks en tekst eller et bilde er utgitt i for eksempel postmodernismen som vi lever i nå. Holdt på å brenne meg noe helt vanvittig, men forstod at teksten jeg skulle analysere var ironisk. I postmodernismen brukes mye ironi. Hvordan er det, sammenlignet med for eksempel en tekst fra etterkrigstiden tror du? Likheter og forskjeller ift motiv og tema i teksten? :) selv om en tekst er skrevet i to forskjellige tidsepoker, kan budskapet være det samme, f.eks ensomhet. Hvordan går ensomhet fra å være et tabutema i etterkrigstiden til å bli akseptabelt å snakke om (postmodernismen 1980-)?

Endret av Pepsimax94
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Meldte meg opp i sidemål i vår. Spent på hvilke tekster som kommer og om det blir eksamen i det hele tatt. Har lest mye pensum og øvd på å skrive men kommer meg ikke over 5-eren. Om noen er villig til å lese gjennom tekster og gi tilbakemeldinger, så send meg gjerne en melding.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hei. Det jeg har gjort til nå er å skrevet ut såkalte “studiehefter” fra hver epoke, som er enkle å støtte seg på om jeg F.eks skulle få en oppgave som ber om å Peke på modernistiske trekk i et dikt. Har også skrevet en eksamensoppgave (hovedmålseksamen 2019) for et par dager siden, som jeg kan laste opp(?) Har sendt den til min tidligere norsklærer for vurdering.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...