Gå til innhold

Fått kjeft for omfattende konsulentbruk tidligere: Nå har politiet signert ny milliardkontrakt [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er mye bra her. til eksempel;

-"Digitaliseringsarbeidet i politiet kommer aldri til å bli ferdig."

-"Nå jobber vi etter en modell der vi kontinuerlig utvikler og forbedrer systemene og plattformene vi benytter."

men..

4 konsulenthhus som i realiteten skal konkurrere kontinuerlig om å levere funksjonalitet til fast avtalt pris. Med overlevering til IT-drift regner jeg med? Dere innser at det ikke er mulig å skrive en vanntett kravspek? Og at selv om man hadde denne ønskedrøm-kapabiliteten så ville kravspek vært utdatert i det øyeblikk den var ferdig! ref. første sitat..

Det er en likhet mellom dopapir og IKT systemer (ikke SaaS, fordi "you build it you run it" er ivaretatt); Hvis du uansett skal kaste det i dass så kan begge kjøpes på anbud, men de som forstår oppdragsbasert ledelse, effekten av usikkerhet i beslutningsprosesser, unkonwn-unknowns, kjøper dopapir og IKT systemer etter forskjellig metodikk. Perfekt kravspek får du ikke og derfor er dette en gavepakke til konsulenthusene:

- "Klarer konsulenthusene å levere på oppdragene før tiden, tjener de mer penger. Leverer de ikke etter avtale står de selv med de økonomiske merkostnadene for prosjektet, argumenterer den assisterende politidirektøren. " selv om Politiets ledelse tror de har outsourcet risikoen.

I praksis vil konsulenthusene vurdere hvor mye de skal skylde på kundens kravspek og leveranser uten å bli upopulære, men samtidig sikre bunnlinja. All risiko ligger da i praksis hos kunden.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...