Gå til innhold

VGD Off-topic VÅKS


SirJames™
Melding lagt til av Diskusjon.no

Tråden stenges for gjentatte brudd på bruk av tjenesten.

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet
Tyttebærtryne skrev (1 minutt siden):

Nice. Vil du ha forslag til oppskrift?

PS: i det store og hele er oppskrifter oppskrytt. Maten lager seg selv, bare du er snill med den. 

Fiffig at du nevnte det for hadde satt opp laksewok på ukesmenyen denne uken. Så man skal altså bruke en 2 ss m soyasaus og ikke en halv flaske? ;) Tar gjerne oppskrift ja. 

Skrevet
Tyttebærtryne skrev (3 minutter siden):

Maten lager seg selv, bare du er snill med den. 

Sterk varme er sjelden oppskriften.

Skrevet
Tyttebærtryne skrev (6 minutter siden):

Ikke alle som spiser middag på natta:)

Dette finner jeg uhyre underlig. Nattmat er min livrett.

Skrevet
Deila skrev (1 minutt siden):

Tar gjerne en pinne for landet. 

Typisk deg det. Sier ikke neitakk til en grøftepinne eller 15. Grancen er grøftefri.

  • Hjerte 1
Skrevet
Deila skrev (5 minutter siden):

Fiffig at du nevnte det for hadde satt opp laksewok på ukesmenyen denne uken. Så man skal altså bruke en 2 ss m soyasaus og ikke en halv flaske? ;) Tar gjerne oppskrift ja. 

Greit, her lager vi en stekepanne rimelig full. Bør holde til 4-5 personer. Du kan spe på med hvitløksbrød eller brød med smør attåt. 

Stek laksefiletene med skinnsiden ned, på "brukbar" varme inntil de er halvstekt (da løsner skinnsiden enkelt etterpå). Kapp og wok utvalgte grønnsaker iht. hvor lang tid de trenger får å bli nesten gjennomvarmet. Du kan bruke alt mulig, men gulrot, stangselleri, sopp, løk, purreløk, hodekål ........... you name it. Har også brukt en boks kidneybønner eller kikerter for å fylle retten. Bruker ofte/alltid hvitløk helt på slutten , men også chili, noen ganger også ingefær (men da er jeg litt på kanten). Når grønnsakene er litt over halvferdige, så tilsetter du en boks creme fraische, hvor du har rørt inn 1-2 ss soyasaus. Legg creme fraische/soya og laks oppdelt i mindre biter oppå grønnsakene, og velt det hele forsiktig inn i grønnsakene. La det putre litt i et par minutter på svak varme, så creme fraische sprer seg i pannen. Utmerket til svak oppvarming dagen etter. 

  • Hjerte 1
Skrevet
Granca skrev (19 minutter siden):

Sterk varme er sjelden oppskriften.

Har lært meg dette jeg også, men tok litt tid. I starten var det full varme for å bli fortest mulig ferdig. Slutt på det nå, heller bruke noen minutter lenger med svakere varme. 

Skrevet
Deila skrev (Akkurat nå):

Har lært meg dette jeg også, men tok litt tid. I starten var det full varme for å bli fortest mulig ferdig. Slutt på det nå, heller bruke noen minutter lenger med svakere varme. 

Skal aldri ha det travelt med mat. Hverken tilberedning eller konsumering.

Skrevet
Tyttebærtryne skrev (4 minutter siden):

Greit, her lager vi en stekepanne rimelig full. Bør holde til 4-5 personer. Du kan spe på med hvitløksbrød eller brød med smør attåt. 

Stek laksefiletene med skinnsiden ned, på "brukbar" varme inntil de er halvstekt (da løsner skinnsiden enkelt etterpå). Kapp og wok utvalgte grønnsaker iht. hvor lang tid de trenger får å bli nesten gjennomvarmet. Du kan bruke alt mulig, men gulrot, stangselleri, sopp, løk, purreløk, hodekål ........... you name it. Har også brukt en boks kidneybønner eller kikerter for å fylle retten. Bruker ofte/alltid hvitløk helt på slutten , men også chili, noen ganger også ingefær (men da er jeg litt på kanten). Når grønnsakene er litt over halvferdige, så tilsetter du en boks creme fraische, hvor du har rørt inn 1-2 ss soyasaus. Legg creme fraische/soya og laks oppdelt i mindre biter oppå grønnsakene, og velt det hele forsiktig inn i grønnsakene. La det putre litt i et par minutter på svak varme, så creme fraische sprer seg i pannen. Utmerket til svak oppvarming dagen etter. 

Herlig, takker for oppskrift. Det blir nok en litt egen vri på et par ting, men skal teste creme fraische og bønner. Grønnsaker, soya og chili bruker jeg fra før. 

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...