Gå til innhold

Forskjell på filoverføring mellom W7 og Server 2016, og mellom to like servere


Mastiff

Anbefalte innlegg

Dette skjønner jeg rett og slett ikke. Jeg har to identiske servere, med Server 2016. Begge har intel I210 Gigabit nettverksporter, og installasjonen begynte som samme maskin, og så ble den splittet da den ene havnet på hytta og den andre i huset. Den i huset overfører store filer over det interne nettet i rundt 110 MB/s, mens den på hytta er nede i 80, iblant ned mot 70. Jeg har en sikkerhetskopieringspartisjon med Windows 7 som jeg bare bruker til å ta full image-backup av serverne før og etter større oppdateringer og endringer i maskinvaren, og den går i rundt 110 også på hytta! Så et eller annet har skjedd i nettverksoppsettet der, og jeg finner ikke ut hva. Jeg har nyere driver på hytta, men å gå tilbake til samme driver som i huset (2016-driver som fulgte med installasjonen) hadde ingenting å si. Kan noen tenke seg hva som foregår her? Det kan jo ikke være maskinvare når det får orden på farten ved å starte opp Windows 7 istedenfor Server 2016.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har flere faktorer som kan påvirke. Begynn med å eliminere feilkilder. Sjekk diskytelse for seg, både med W7 og WSRV2016. Og nettverk, finn deg et verktøy som måler LAN speed og test mot samme maskin som du bruker i dag for filoverføring.

NIC-driveren har muligheter for diverse optimalisering. Se om noe av det er satt ulikt. Eks. Jumbo Packet, RSS-scaling, diverse offloading etc.

Antivirus inne i bildet?

Prøvd med andre verktøy for filkopiering? Eks. RoboCopy? Samme filer du har testet med i begge OS?

 

Lenke til kommentar

Takk for tipsene! Jeg kan ikke ta den ned for tester nå, men vil gjøre det i helga, så får vi se. Det er iallfall ikke antivirus, for jeg har samme greia på begge to: Ingenting. ;)  Ut over Windows Defender, altså. Og diskene er helt like. Alt på pc-ene skal være fullstendig likt, eneste forskjell er altså nyere nettverksdriver på den trege (med Intel Proset), men det hjalp altså ikke å gå tilbake. Annet enn jeg da måtte sette opp det virtuelle nettverksopplegget og RAS på nytt. Jeg melder fra om hva jeg finner i helga.

 

Lenke til kommentar

Da brukte jeg noen timer i går til å eksperimentere og prøve forskjellige ting. Det var bare nettverkshastigheten som var forskjellig. Jeg avinstallerte driveren som var og gikk tilbake til samme driver som på hjemmeserveren. Ingen virkning. Jeg oppdaterte til nyeste driver, og det ga heller ikke noe resultat. Til slutt gikk jeg lei, satte inn et toports servernettverkskort med PCI-E-grensesnitt i maskinen og satte opp RRAS og det som ellers måtte settes opp på nytt for å flytte over til det. Og det fungerte, nå er hastigheten oppe der den skal være. Så jeg begynner å lure på om det kan være en fysisk feil på et eller annet på hovedkortet. Men det har ingen andre utslag, så jeg tar sjansen på at det ikke er herpa og bruker bare PCI-E-kortet.

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...