Gå til innhold

Billigste regnskapsfører og totalpris for et årsregnskap?


Anbefalte innlegg

Jeg er i prosessen med å starte et Aksjeselskap som i utgangspunktet kun skal brukes til å investere i børsnoterte aksjer og små startup firmaer (et holdingselskap).

Men nå sitter jeg altså å lurer på om jeg skal ta årsregnskapet selv eller la en profesjonell ta seg av det. Spørsmålet, om jeg skulle valgt det andre er altså hvor mye det vil koste? Og om det er verdt det for å slippe å gjøre arbeidet selv?

Det er diverse faktorer som jeg vil tro påvirker hvor mye tid årsregnskapet vil ta (og dermed også hvor mye det vil koste, totalt sett). For å ramse de opp:

- Det vil være null ansatte/årsverk i firmaet. Jeg kommer bare til å sette meg selv som styreleder og kontaktperson.

- Det skal ikke tas ut noe lønn eller utbytte det første året (og antageligvis ikke det andre eller tredje året heller).

- Alle inntekter det første året vil bare være avkastning og utbytte fra noen av de børsnoterte aksjene. Hvor 100% av det vil bli reinvestert fortløpende. Samt. kapitalinnskudd.

- Utgående utgifter vil i hovedsak være innskudd/kjøp av nye aksjer i de diverse startup firmaene. Disse beløpene kan variere fra 4 siffer til 6 siffer.

Basert på dette, hvor mange timer ville dere estimert at årsregnskapet vil ta? Og hvilke regnskapsfører med så lav som mulig timepris ville dere anbefalt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
2 hours ago, mobile999 said:

Jeg tror svaret vil avhenge av hvor mange kjøp og salg det dreier seg om og om holdingselskapet investerer i fond eller ikke samt utenlandske aksjer eller ikke.

Hvorfor ønsker du AS og ikke aksjesparingskonto?

Hvordan vil du få investeringer i startups inn på aksjesparekonto?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

5000kr for årsregnskap og ligningspapirer. Selve regnskapsførselen kan du gjøre selv i fiken eller få hjelp av regnskapsfører til å sortere papirene før utarbeidelsen av årsregnskapet. Er det norske aksjer er det enkelt og hvis det ikke er mange transaksjoner er det også greit. Begynner du med trading må du ha stålkontroll på alt selv. Gevinst, tap, utenfor eller innenfor fritaksmetoden, verdi per 31.12. Etc. 
 

ville ikke bare sett på timepris når det gjelder regnskapsførere. Det er mange som kamuflerer gebyrer og allslags annet utenom en lav timepris, mens andre kanskje har en litt høyere timepris, men lite ekstra man ikke tenker på.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...