Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Betaling for elbil-lading i borettslag


Gjest 54296...913

Anbefalte innlegg

Gjest 54296...913

Her i borettslaget har får alle sin faste parkeringsplass med egen måler på strømuttak. Det betales en fastavgift pr. mnd for leie av plassen i tillegg til et innskudd ved "kjøp" av plassen.

Det viser seg at de med elbil ikke betaler noe for lading og at regningen således deles på av alle andelshavere. Dette betyr at de som ikke har bil eller har bensindrevet bil må sponse strømmen til de som har elbil. Er dette i det hele tatt lov?

Vi har helt nytt anlegg med måler for hver plass, og det bør være en enkel sak å lese av måleren for de elbilene det gjelder, og fakturere forbruket en til to ganger i året. Dette var vel også litt av målet når det nye anlegget var på plass.

Det er umulig å få svar på hvorfor dette ikke gjøres av styret. Ved generalforsamlinger er det stort sett bare styremedlemmer som dukker opp for å vedta å heve sitt eget honorar for å nevne noe, det er helt umulig for andre å få stemt imot noe styret er positive til pga. manglende fremmøte.

Anonymous poster hash: 54296...913

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Utgangspunktet er at strøm borettslaget forbruker er felleskostnader, jf. brl. § 5-19, og skal belastes i tråd med felleskostnader. Når "særlige grunner talar for det" skal enkelte typer kostnader deles etter nytte eller forbruk. I forarbeidene, Ot.prp.nr. 30 (2002-2003) s. 280 er området for regelen beskrevet slik: 

Etter tredje punktum kan ein eller fleire andelseigarar krevje at visse kostnader skal delast etter nytte eller forbruk. Det er tale om ein unntaksregel som kjem inn berre der særlege grunnar talar for det. Ein tilsvarande regel finst i eigarseksjonslova § 23. Gjeld det permanente tiltak som endrar verditilhøva eller eit anna grunnlag for fordelinga av felleskostnadene, bør heller fordelinga endrast. Særregelen er nok mest aktuell for nye tiltak som klårt er mest til gagn for berre nokre av andelseigarane, eller der kostnadene er klårt forbruksavhengige, og forbruket kan målast og varierer mykje andelseigarane imellom.

Dette er en individuell rettighet. Det innebærer at man ikke er avhengig av flertall på generalforsamlingen for å kreve en slik fordeling. Du kan derfor ta dette opp direkte med styret. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest 54296...913
krikkert skrev (1 time siden):

Dette er en individuell rettighet. Det innebærer at man ikke er avhengig av flertall på generalforsamlingen for å kreve en slik fordeling. Du kan derfor ta dette opp direkte med styret. 

Supert, takk for hjelpen! Det er mulig at jeg gjør dette, for å legge ytterligere press på for at en bedre løsning skal gjennomføres. Trolig utgjør min andel av denne felles ladeløsningen veldig få kroner pr. mnd da fordelingen er at ca. 1 av 10 har elbil.

Tåkefyrste skrev (1 time siden):

Jeg hadde blitt forbannet hvis jeg måtte betalt for andres elbiler. Vanlig praksis i borettslag er vel at parkeringsplassen med strømmåller er knyttet opp til leiligheten, så man betaler kun for sin egen strømbruk.

Helt klart, men det ser likevel ut til at folk i borettslaget gir blanke i felleskostnadene. Grunnen til separat måler ved hver parkeringsplass er fordi det er for langt strekk til hver leilighet, og at plassene til tider roterer.

Anonymous poster hash: 54296...913

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...