Jump to content
Sign in to follow this  
Eirik Helland Urke / TU

Forsvarets langtidsplan oppe til debatt: Følg frokostmøtet live på TU.no

Recommended Posts

At forsvaret "rasjonaliserer" bort sin egen infrastruktur svekker forsvarsevnen, og gjør ikke forsvaret mer effektivt. Dette er kun en nyliberal tenkemåte som ikke fungerer i praksis. Den andre problemstillingen her er at i tilfelle militær konflikt blir disse sivile (tidligere militære støttefunksjonene) automatisk legitime militære mål. Underlagt denne problemstillingen ligger naturligvis at sivile kapasiteter ikke besitter forsvarets evne og middler til selvbeskyttelse! Totalt sett er dette katastrofalt for forsvaret, og viderefører bare den tankeløse militære nedbyggingen vi har vært vitne til de siste 20 årene.

Share this post


Link to post

Trump og amerikanerne ha rett. Feilen ligger på europeisk side. Oa Macron fremstår som latterlig når han skylder på NATO som hodeløs fremfor å legge frem midlene som artikkel 3 krever i traktaten. For å utløse artikkel 5 som alle elsker å snakke om, så må artikkel 3 være innfridd. Hvor vanskelig er det å innse akkurat det?

Share this post


Link to post
Annonse
sten@zpost.no skrev (15 timer siden):

Trump og amerikanerne ha rett. 

Du er selvfølgelig klar over at Trump'ern representerer den siden av det politiske spekter som hilser utvikling som dette velkommen? En utvikling som for alvor ble satt i sving tilbake under Reagan. Og Thatcher…

 

• Here’s One Reason the U.S. Military Can’t Fix Its Own Equipment – NY Times 

 

Altså den samme gruppen som for tiden sitter med regjeringsmakten her i landet, og som i denne omgang tydeligvis bruker mest tid på å legge ned Statens Vegvesen. Det offentlige helsevesenet kommer til å ta dem mye lengre tid, så i mellomtiden er det enklere å  privatiserer store deler av militæret.

Edited by 1P4XZQB7

Share this post


Link to post

Høyre prøver jo ikke å legge ned Statens Vegvesen, men heller redefinere rollen. Dem ser at det er bedre å ha en dedikert gruppe som tar seg av store veiprosjekter - og er dedikert til dette. Nye veier under de blå har jo meget gode resultater! Litt inndad konkurranse har jo også gjort Vegvesenet litt skarpere. Til og med Sovjeterne hadde litt innad konkurranse for å drive frem utvikling. Du skal se det at litt konkurranse kan føre til mye godt! Husk på at i USA så kommer du inn på dagen, og det er liten til ingen ventekø. I Norge er køene lange, og kvaliteten på hjelpen er på mange områder antakelig dårligere fordi privat helsevesen har eliten av leger og kirurger i verden. Ja, systemet er korrupt i forhold til hvordan pengene styrer skuta, men har du forsiktinger er du i utgangspunktet trygg. De fleste i Norge ville ikke hatt problemer med å ha helseforsikring. Jeg trakter ikke etter et slikt system selv, men har absolutt troen på at et privat sykehus ville kunnet være til stort gagn på mange måter.

Det ville skapt et attraktivt miljø for leger fra hele verden, og kunne solgt tjenester til det offentlige helsevesenet der hvor det ville være lønnsomt. Der det burde vært hard styring

fra det offentlige ville væe prising og profitt.

Privatisering gjør at mange ting fungerer mye lettere, enklere og billigere. Skal du styre fra offentlig side går det med mye ressurser på byråkrati. Se på veiutbygging i Norge, så vil du fort se at utbygging av infrastruktur er meget kostbart fordi det er for mange folk som bestemmer.

Tilbake til sakens kjerne: Privatisering innen forsvar osv begynte jo for lenge siden - før de blå. Jeg er ikke uenig med deg i at i dette tilfellet så er ikke forsvaret noe man skal privatisere mye - fordi det går løs på sikkerheten og kompetansen og gjør forsvaret svakt med liten økonomisk gevinst. Jeg ligger et stykke ut på høyre-siden, men mener overhodet ikke at alt skal privatiseres - særlig i et så lite land som Norge. Jeg har ikke noen tro på go-ahead, og mener i utgangspunktet at NSB har fungert meget bra. MEN la oss privatisere vinmonopolet og senke alkoholavgiftene! La oss ha konkurranse med offentlige skoler! En mindre stat vil også ta av litt av det offentlige sitt ansvar for å gi jobber til folk. Dette vil være til stor gagn i nedgangs-tider. :)

 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...