Gå til innhold

Slik skal den søvnige småbyen utenfor Stavanger takle tre ganger så mange innbyggere


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Som innbygger må jeg protestere på betegnelsen "søvnig". Det var her det norske oljeeventyret startet for 50 år siden og for ConocoPhillips er Ekofisk og Tananger fortsatt meget høyt prioritert. Her er tusenvis av arbeidsplasser innenfor basevirksomhet, olje-service, fabrikasjon osv. Risavika havn er en av landets travleste innenfor container-frakt, supplybåter, LNG (landets nest største nedkjølingsanlegg for naturgass), daglige skipsanløp til/fra Danmark og videre til Bergen. For de som vil besøke Tananger anbefales å unngå rushtiden morgen og ettermiddag. Flerfoldige tusen pendler daglig inn/ut fra Tananger. Ikke "søvnig" her!

Lenke til kommentar

Ikke mye søvnighet å spore i Tananger, iallfall ikke når man betrakter utbyggingsaktiviteten. Der hvor det for tredve år siden fantes de vakreste enger og beitemarker ved havet, ligger det nå massevis av betongsvulster og såkalte funkishus, den ene styggere enn den andre; størsteparten av disse bygges av en ferdigbyggeprodusent på vegne av en ingeniørfamilie, slik at disse nå kan kan drikke kaffen og samtidig beskue naturens såkalte krefter uten å rikke seg et centimeter fra sofaen. Disse naturgrådige ingeniørene og mellomlederne, som i hele sitt liv knapt har satt sine føtter ut i naturen, har med sine avskyelige villahus skamfert og ødelagt snart hele det vidunderlige Myklebust- og Jåsund-området, og nå sitter de klistret inntil vinduene i sine avskyelige hønsehus og stirrer ned på alle folkene som går forbi. Full av stupid egennytte sitter de inne i terningstuene og snapper inn sjølufta gjennom ventilasjonsanleggene. Ser de en av de få rådyrene som har overlevd sprengningen og blokkbyggingen, knipser de straks et bilde og viser det fram til vennene sine på facebook. kystlandskapet ligger tilbake tilsvinet og besmittet av denne kjempessige pollusjon. Det er en rein katastrofe, intet annet …

  • Liker 2
Lenke til kommentar

På tide at Tananger sentrum bygges ut nå. De må begynne bygginga imorgen. Det holder på å dø av sine lammelsessymptomer. Nede på senteret er det et skilt "Dagen skal ikke begripes, den skal gripes", og en kebabrestaurant. Resten er garn-butikker. Kommunen snakket først varmt om at de skulle bruke de gamle bussgarasjene til å kultur, konsertarena, øvingslokaler, kulturkafe i helgene, det er bare en knøttliten kinasjappe der. Etter dette var det snakk om å få biblioteket til senteret, men ennå holder den til i den gamle klesgarderoben til vaktmesteren på Havørnhallen. Flyttet fra severdige lokaler i havnen. Det er en skandale, må jeg si. Bibliotekarene snapper etter pusten og tørker svetten hvert eneste minutt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...