Gå til innhold

Sardinia, noen som har vært der og har tips?


Breimoen1

Anbefalte innlegg

Hei :-)

Vi er lite reisevante, men endelig tillater økonomien vår å ta oss ut i Europa,

Sommeren 2018 var vi i Kroatia, helt topp.

Har nå funnet billigbilletter til Sardinia i AUG 2020.

Er det noen som har vært der og har tips? Bør vi satse på dette istedenfor Kroatia?

Hvor bør vi bo?

Hva er det å gjøre?

Er det dyrt?

Vi baserer oss på å låne leilighet via Airbnb, og har ikke råd til noen dyre leiligheter.

 

På forhånd takk :-)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om dere har mulighet vil jeg anbefale å heller dra dit i september slik jeg gjorde. I august er det veldig press fra masse rike Italienere som skal dit på ferie. Om det ikke bookes veldig tidlig så må dere bo langt fra sjøen... og selv der blir det ikke nødvendigvis billig.

 

Det mest ettertraktede er nordøst med Costa Smeralda. Det er mange små bukter med turkist vann og det som finnes av steder her vet å ta seg betalt og mangedobler prisen i august. Det er uansett veldig "Instagrammable" der, det ser like pent ut i september og det er fortsatt gode badetemperaturer da.

 

Ved Alghero på vestkysten er det mer tradisjonell turisme med lange strender. Prisene er lavere der, men det er ikke like idyllisk natur.

 

Anbefaler å ta en tur nord til Stintino til det som flere ganger er kåret til en av europas fineste strender. Det mange som kommer dit for å se stranden og selv i september er det vanskelig å parkere og mye køer der så ikke ha for mye andre planer den dagen.

 

Hovedstaden Cagliari i syd har spor tilbake til steinalderen med endel fra fønikerne og gamle romere så historeinteresserte burde finne noe interessant der. Og det er steder langs havet også i syd og rundt mye av kysten, men områdene rundt Alghero og Olbia er de mest besøkte og utbygde.

 

Dere bør også reise litt rundt og se natur og mystiske gamle steintårn som folk har mange rare teorier rundt. Jeg klarte også finne en sær variant av pizza som er laget med mange lag av et lokalt flatbrød "carta musica".

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tusen takk for svar. Alltid godt med et svar fra noen som har vært der istede for alle reisebbeskrivelser/blogger. Vi må nok reise i barnas skoleferie, men tror vi sparer litt til å satser på juni/juli. Har også fått øynene opp for naboøya Korsika. Ser ut til å passe oss som både er fjellgeiter og strandlløver og langt over middels interessert i natur.

Lenke til kommentar

Korsika har mye mere fjell, men er også mindre strender og er mye mindre utbygd og tilpasset turisme enn Sardinia. Vær også forberedt på at turister er mye mindre velkomne der enn på Sardinia.

 

Jeg tenkte selv komme meg opp på en liten fjelltopp på Korsika og så et grønt område jeg kunne følge nesten helt opp. Det viste seg å være en nesten ugjennmtrenkelig tornekratt. Skal man noe sted på Korsika må man nesten bestandig følge de kronglete veiene.

https://no.wikipedia.org/wiki/Maquis

Lenke til kommentar

Hva anbefaler du? Sardinia?

Ser ut som vi kan reise i månedskifte juni/juli. Dyrere flybilletter, men tror vi får mer ut av det.

Ett par hundrelapper mer i flybilett spares raskt inn igjen med billigere opphold. Vil anbefale Sardinia hvor det er enklere å være turist.

 

Helt i nordøst fra Santa Teresa di Gallura er det flere fergeselskaper som frakter folk den korte veien til Bonifacio på Korsika. Deler av byen ligger på spektakulære klipper og det sees best fra båt. Om dere blir en uke eller mer på Sardinia bør dere i alle fall få en dagstur over dit.

 

1024px-Bonifacio_falaises_escalier_roi_A

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...