Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Tips til belysning av kjøkken i rekkehus


Anbefalte innlegg

Hei.

Vi har kjøpt et nytt rekkehus, og driver og ferdigstiller ilvalgsprosessen nå.

 

I forbindelse med el-arbeidet, kunne vi gjerne tenkt å høre litt synspunkter. Som dere der har vi tegnet om kjøkkenet en del, ved å fjerne overskap for å få ca 2.4m bred vegg uten overskap, og vi har lagt til kjøkkenøy.

 

Nedenfor er plantegning og skisse over kjøkkenet. Etter salgsoppgaven, skal det plasseres 4 downlights i taket som går mellom langveggen på kjøkkenet og øyen (som fremgår av bildet). I tillegg er det planlagt 3 downlights ved veggen ned til høyre.

 

Våre tanker: Vi ønsker 2stk helt enkle pendellamper ved den åpne veggen på langsiden for å lyse opp benkeplaten. I tillegg ønsker vi en pendel over kjøkkenøyen. Tenker dere at det da er best å beholde de 4 downlightsene, vil det gi nok lys på kjøkkenet?

 

Nede til høyre er det 3 downlights, her tenker vi spisebord, og har planer om en lysekrone omtrent der den midterste spotten er. Hadde dere droppet disse 3 spottene fullstendig, eller ville dere flyttet dem? Og tenker dere det vil bli for mye med 2 pendler over benk, 1 pendel over øy og 1stk lysekrone/pendel over spisebord nederst til høyre?

 

Alle innspill settes pris på! Rommet er 39kvm.

 

Første plantegning er originalkjøkken, den neste er vår tegning.

post-359921-0-14243800-1567117163_thumb.jpg

post-359921-0-48964300-1567117176_thumb.jpg

post-359921-0-78082400-1567117364_thumb.jpg

Endret av Martin H
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Pendellamper over kjøkkenbenk er kanskje ikke en god ide. De må henges høyt opp for å unngå at man skaller borti dem når man jobber på kjøkkenet, og det vil kanskje se litt rart ut med pendellamper som henger bare noen desimeter fra taket. IMO er lamper i taket best egnet på kjøkken, med mulig unntak over en bred kjøkkenøy som er både arbeidsplass (fra ene siden) og spiseplass (fra andre siden). En slik kjøkkenøy bør være minst 90 cm bred.

 

For belysning av nytt kjøkken ville jeg vurdert å gå bort fra både pendellamper og spotter, og heller sett på lyspaneler som kan endre både lysstyrke og fargetone ved fjernkontroll, appstyring eller talestyring. Denne løsningen kan være et bra alternativ: https://www.ikea.com/no/no/cat/tradlose-led-paneler-og-led-dorer-36816/

Endret av zanta
Lenke til kommentar

Takk for innspill.

Vi har vært litt usikre omkring pendel over kjøkkenbenk, og du har rett i det du sier, at det kan bli litt upraktisk.

Det er litt vanskelig å bestemme seg for løsninger uten å vite hvordan rommet er.

 

Slike paneler er ikke aktuelt, liker ikke hvordan det ser ut. Men det blir nok pendler over kjøkkenøy, denne er forholdsvis stor, med innfelt sitteplass for 2 i "barløsning". Tror det blir spotter i taket, siden dette er hovedsaklig det samarbeidende elektriker leverer. Må bare finne en løsning som gir bra nok lys, uten at taket ser ut som en stjernehimmel...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...