Jump to content
Krøllalfa

Bachelor i økad, ønsker IT-relatert videreutdanning

Recommended Posts

Hei!

Jeg er i en situasjon hvor jeg pdd. har en bachelor i økonomi og administrasjon. Jeg har fast jobb innen fagfeltet og har fått "bryne" meg på prosjekter og testrelaterte oppgaver i jobben jeg har per idag. Jeg har fått smaken av dette, men ønsker å gå en retning innen IT hvor jeg gjerne kan bruke kompetansen jeg har innen økonomi videre. 

Jeg har meldt meg opp på en ny bachelor på NTNU (Informasjonsbehandling) som er et rent nettstudie. Minuset er at andregangsopptaket krever et relativt høyt snitt og jeg er usikker på om jeg kommer inn her.

 

Spørsmålet mitt er altså hva som er fornuftig for min del å gjøre. Jeg har kapasitet til å ta et studie/fag ved siden av jobb og det er det som er ønskelig å få til. Er det noen vei utenom, deltidsstudier som er mulig å ta på kveldstid, eventuelt om man kan få tilrettelagt dette via studierådgiver?

Hører forøvrig til i Bergen.

 

Setter stor pris tilbakemeldinger.

Share this post


Link to post

Til info: jeg har generell studiekompetanse. Et alternativ er å tilegne seg R1/R2 + fysikk for å åpne enda flere muligheter. Ser ikke bort i fra denne veien å gå heller.

Share this post


Link to post

Hvilke retning innenfor IT kunne du tanke deg? Programmering, testing, software osv? Finnes flere bachelor og fagutdanninger du kan ta innenfor IT over nett. Vurderer det samme selv, og hører også til i Bergen(dermed også vanskelig da utvalget er heller lite med deltid/nett i Bergen).

Share this post


Link to post

Jeg tenker vel strengt tatt programmering i hovedsak, men er åpen for det meste. Ønsker en allsidig bakgrunn hvor ønsket er å kunne tre inn i for eksempel prosjektutvikling av nye produkter innen finans bla.

 

Har du funnet noen konkrete studier som er aktuelle? Har kun funnet en bachelor på NTNU.

Share this post


Link to post

Ønsker en allsidig bakgrunn hvor ønsket er å kunne tre inn i for eksempel prosjektutvikling av nye produkter innen finans bla.

 

Høres ut som systemutvikling er mest passende. Også blir det høynivåprogrammering i tillegg hvis du skal programmere. (Men sistnevnte er ikke nødvendigvis et krav for førstnevnte.)

  • Like 1

Share this post


Link to post

Takk for svar! Men er det noen muligheter for å ta dette over nett? Eventuelt deltid på kveld? Finner ingenting om dette.

 

 

Du kan også sjekke ut noroff, de har også enkelte bachelorer/fagutdanninger over nett.

 

Sjekk også ut udemy, så har du en basis før evt studier :)

Share this post


Link to post

Nja, se Samordna opptak, det finnes noen årsstudium som hjelper deg på veg. Du kan også ta en bachelor, men det blir jo mye arbeid.

 

Da kommer mitt siste spørsmål, er dette veien å gå? Altså, vektlegger en eventuell arbeidsgiver noen studiepoeng mot en eventuell bachelor/master innen fagfeltet?

Share this post


Link to post

Da kommer mitt siste spørsmål, er dette veien å gå? Altså, vektlegger en eventuell arbeidsgiver noen studiepoeng mot en eventuell bachelor/master innen fagfeltet?

 

Noen få studiepoeng eller eventuelt et årsstudium vil gi deg en (god) innføring. That's it. Ønsker du å få slippe til når proffene utvikler en ny programvare trengs det noe mer krutt.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...