Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Kommersiell utleie i bryggesameie


chirsso

Anbefalte innlegg

Hei

 

Har et bryggesameie med 12 båtplasser som eies av tre naboer. Den ene naboen har nå startet en kommersiell marina på en annen brygge i nærheten. Hans plasser i vårt private bryggesameie har nå blitt en del av hans kommersielle virksomhet. De som leier de plassene leier nå plassene gjennom hans marina og han betaler mva. på lik linje med de andre bryggene i hans marinavirksomhet. 

Har han anledning til å gjøre dette? Er også redd for at andre regler gjelder hvis vår brygge nå blir definert av kommunen til å være en kommersiell virksomhet og ikke lenger en privat brygge.

Vi har kun enkle vedtekter som ikke sier noe om utleie. Vi skal nå skrive nye vedtekter og spørsmålet vil da også være om vi med to tredjedels flertall kan nekte han det selv om loven ikke skulle si noe om det. Vi ønsker ikke å begrene hans rett til å leie ut men vil gjerne begrense det til kun privat utleie.

 

Vi andre to leier ikke ut båtplasser men har også et spørsmål om hvorvidt det vil være skattepliktig hvis vi ønsker å leie ut en plass eller to?


Anonymous poster hash: 65afa...23d

Endret av chirsso
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...