Gå til innhold

Hvordan sikrer sushikokker at fisken er fri for parasitter?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Etter litt søking fant jeg følgende:

Villfisk fryses før den blir brukt til sashimi som dreper parasittene,
mens oppdrettslaks/ørret er regnet som parasittfri og trengs ikke å fryses.

Kilde: https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/smitte_fra_mat_og_drikke/parasitter_i_mat_og_drikke/kveis.2513

 

Dette ser ikke ut til å gjelde i Japan,

der er det tilfeller av mageinfeksjoner pga. parasitter,

men utover dette lever saltvannsparasitter ett kort liv i menneskekroppen pga. av mangel på saltvann.

Endret av Malmern
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...