Gå til innhold

W3C overlater videre­utviklingen av HTML og DOM til alternativ gruppe


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Høres fornuftig ut. W3C har hengt etter i mange år, og det har ofte også tatt mange år før W3C har fått ut fingeren å standardisert ting som er høyst etterspurt. Det har rett og slett gått for tregt, og enkelte ganger i feil retning.

WHATWG har i motsetning hele tiden ligget foran W3C, med bedre forslag og langt mer gjennomføringsevne, så hvorfor ikke la de ta over alt sammen.

At de store nettleserselskapene er pådriverne for WHATWG er neppe noe problem, det er nettopp disse som må implementere standarden i sine nettlesere, å desto mer unisont, desto bedre for utviklere.

WHATWG er ikke noen interesseorganisasjon eller noen måte for disse selskapene å tjene mer penger på, og det er fritt frem for hvem som helst å delta med forslag og annet.

Lenke til kommentar

Grunnen til at XHTML aldri tok av var at IE ikke støttet det i den perioden de var dominerende. Selv nettsider som er laget etter XHTML standarden blir presentert til nettleserne som HTML med 'text/html' mimetype. Den viktigste grunnen til det er at IE ikke støttet mimtype 'application/xhtml+xml', som sier til nettleserne at dette skal behandles med en XML parser.

Gjorde selv dette. Jeg lagde nettsider som, nesten, oppfylte "XHTML 1.0 transitional" standarden. Skriver «nesten» da ikke alt ble sjekket av en W3C verifikator, i alle fall ikke dynamisk generert innhold. Da nettleseren uansett behandlet det som vanlig HTML, så førte det ikke til synlige feil.

Nå støtter IE, og de andre nettleserne, 'application/xhtml+xml'. Nå er det faktisk mulig å lage XHTML sider og presentere dem som det til nettleserne. Det vil ikke si at dokumentet må følge "XHTML 1.0" standarden, men at dokumentet blir parset som XML og alle feil i dokumentet fører til at en feilside vises i stedet. HTML5 har to serialiseringer (eller dialekter), nemlig SGML-basert (text/html) og XML (application/xhtml+xml). XML varianten kan kalles for XHTML5.

Hvis du synes dette er forvirrende så er du ikke alene om det, men prøv å presentere en nettside med 'application/xhtml+xml' og se hvordan nettleserne reagerer.

https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Glossary/XHTML

Endret av Nils Fredrik Gjerull
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...