Gå til innhold

Åpning av Oslos første digitale innovasjonshus: – Mangfold er noe av det viktigste for å lykkes med innovasjon [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Mangeårig Norgessjef for Google Jan Grønbech åpnet talerekken med sine erfaringer fra å lykkes, og trakk spesielt fram behovet for mangfold.

 

– Da jeg vokste opp på 70-tallet var Norge et ufattelig kjedelig sted. Alle så like ut, det ingen å gå ut å spise, og landet var relativt fattig både på kroner og øre, mangfold, kompetanse og erfaringer. Det første jeg har fått med meg behovet for mangfold er den viktigste ingrediensen for å lykkes, sa Jan Grønbech.

 

Videre fortalte han at behovet for dyktige og motiverte personer som kan identifisere et problem er viktigere for å oppnå innovasjon enn en god forretningsmodell eller motivasjonen for å tjene penger.

 

 

Er det bare jeg som ser et snev av selvmotsigelse her. Man ønsker mangfold men at 70-tallets generasjon ikke bidrar til det?

 

Ellers var det mye "mangfold" på 70-tallet også. Alle gikk definitivt ikke likt kledd med mindre man hadde råd til de dyreste merkeklærne. Det er mulig det var mindre mangfold der alle hadde råd til de mest populære skoene og jakken.

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Strøket jeg vokste opp i på 70-tallet er nå ett av Oslos dyreste. Det at man så ganske like ut, skyldtes at _alle_ gikk i hjemmestrikket og hjemmesydd - og at foreldrene delte de best og mest populære oppskriftene. De få som gikk i kjøpeklær skilte seg ut. De også.

 

Senere har penger (og forurensningslyst) gitt oss mulighet til å kjøpe oss like. Og det er akkurat det vi gjør.

 

Norge har blitt så utrolig mye mer formalisert, automatisert og standardisert, på alle områder, siden 70-tallet. Få vil bestride at det hovedsaklig er av det gode. Men det krever ingen spesielt høy verken IQ eller utdannelse for å skjønne at det går direkte ut over mangfoldet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...