Gå til innhold

Vismas kjempeprosjekt blir neppe ferdig før i 2021. Forsinkelsene utløser nye krav om prisavslag og dagbøter [Ekstra]


Gjest Marius B. Jørgenrud

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dette må vel nå kunne beskrives som enda en stor offentlig IT-skandale. Allerede 2 år på overtid og ingen kan si når alt vil være ferdig!

 

Slik situasjonen har blitt burde vel denne avtalen av juridiske årsaker nå avsluttes snarest for å unngå en anmeldelse for brudd på anskaffelses-regelverket.

 

Rammeavtalen mellom Vigo og Visma ble inngått 16.12.2013, se https://doffin.no/Notice/Details/2013-313370

 

I kunngjøringen av konkurransen, https://doffin.no/Notice/Details/2012-272060, er det angitt at det vil bli inngått en rammeavtale med varighet 4 år og en mulig forlengelse på 2 år. Da blir sluttdato for eventuelle avrop på rammeavtalen 15.12.2019.

 

Fylkeskommunene og Oslo kommune har forpliktet seg til å delta i utviklingen av løsningen, men ingen har forpliktet seg til å ta den i bruk. De som ønsker å ta den i bruk må gjøre egne avrop på rammeavtalen, som avsluttes 15.12.2019.

 

I et av dokumentene til kunngjøringen av konkurransen står følgende:

Siden alle fylkeskommuner må anskaffe et nytt SAS, har alle en intensjon om å gjøre et avrop på en løsning som gjør det mulig å erstatte dagens SAS. Rammeavtalens varighet er satt til 4 år + en opsjon på 2 år, for å sikre at alle fylkeskommuner rekker å gjøre avrop før rammeavtalens utløp.

 

Vil fylkeskommunene gjør avrop på en uferdig, ikke-datofestet løsning innen 15.12.2019 eller forhandler partene nå også om en ulovlig forlengelse av rammeavtalen?

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Blir interessant å se hva IST lykkes med i Trøndelag med bakgrunn i situasjonen i Oslo, ref Utdanningsetatens årsberetning for 2018:

 

Nytt skoleadministrativt system:

Utdanningsetaten samarbeider med alle landets fylkeskommuner om utvikling og innføring av nytt skoleadministrativt system – Visma InSchool (tidligere kalt Visma FLYT Skole).

Utviklingen av Visma InSchool er kraftig forsinket, og det foreligger ingen omforente planer for leveranser til Oslo kommune.

Dagens skoleadministrative system er teknisk utdatert, og leverandøren vil avslutte support og vedlikehold i 2020. For å unngå en situasjon hvor Osloskolen står uten et skoleadministrativt system, inngikk Utdanningsetaten i 2017 en avtale med IST om å anskaffe nytt skoleadministrativt system (IST Everyday).

Aktivitetsskolene tok i bruk IST Everyday i 2017. Det var et mål om at øvrige skoleslag skulle ta i bruk løsningen til skolestart 2018/2019, men på grunn av forsinkelser fra leverandøren er tidspunktet for innføring utsatt til skoleåret 2020/2021.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...