Jump to content
NTB - digi

Fergeansatte er svært bekymret for passasjerenes sikkerhet: – I en krisesituasjon er vi sjanseløse

Recommended Posts

Kompis jobber på ferge. Dette har han fortalt meg flere ganger. Når det går galt, kommer det til å gå virkelig galt. Nå skal de i tillegg automatisere billetering og kanskje redusere besetningen ytterligere.

Share this post


Link to post

Er de ansatte bekymret får de øve mer på krisesituasjoner så de ikke stikker og lar passasjerene i stikka, transport med farlig gods er sterkt regulert og kompetente sjåfører, men det finnes unntak der også, kjørte ADR-gods før og man må gå på kurs så man lærer hva de forskjellige farekodene innebar, transportsentralene er også pålagt og kunne rutinene rundt frakting av ADR-godt.

 

Er nok mer redd for en bobil som ikke har stengt av gassbeholderen før de kjører ombord, med dertil lekkasjemuligheter blir det en bra booom da.

Edited by Nautica

Share this post


Link to post

Fergeselskapene må bli flinkere til å plassere kjøretøy med farlig last utendørs bakerst på ferga med sikkerhetssone på minst 4 m til andre kjøretøy. Kostbart for de som frakter brennbare varer, men litt sikrer for andre fergefarere.

Share this post


Link to post

Så lenge du klarer deg selv og er i stand til å evakuere på egen hånd (finne redningsvest og gå til flåtene) har du neppe mye å frykte. Men de som trenger assistanse eller har med barn vil nok fort slite. Det er for få ansatte til å ivareta passasjerene før de skal om bord i flåtene.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...