Gå til innhold

Dere med engelsk bachelor se hit :-)


Eni98

Anbefalte innlegg

Jeg lufter tanken om å søke meg inn på en engelsk bachelor til høsten, siden jeg interesserer meg veldig for alt som har med språk å gjøre. Samtidig finner jeg lite informasjon om hva studiet går ut på. Er det noen her inne som har tatt eller begynt på en engelsk bachelor, hvordan var studiet lagt opp, og hvordan er/ser jobbmulighetene ut etter endt studie?

Akkurat nå kunne jeg tenkt meg å ta en master etterpå og jobbet som lektor i ungdoms- eller videregåendeskolen. Jeg har ikke karakterer til å ta en lektorutdanning i byen jeg ønsker å studere, og samtidig ønsker jeg å ha alle muligheter åpen, for eksempel til reiseliv eller oversettelse. 

Setter stor pris på alle svar?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skriver for tiden master i engelsk litteratur, etter først å ha tatt bachelor, for som deg å kunne ta PPU og bli lektor.

 

Muligheter utover det å jobbe i skolen vil nok variere: felles for språkfag og humanistiske fag er at de som oftest er mer danning enn regelrett utdanning. Samtidig vil du nok kunne jobbe innen kultur og sannsynligvis oversetting, selv om du med en master muligens er overkvalifisert til sistnevnte.

 

Synes selv bachelor-og masterstudiet har vært kjempeinteressant, og er enormt takknemlig for at jeg har fått muligheten til å gjøre dette. På bacheloren må du regne med en blanding av emner innen lingvistikk og litteratur, og disse vil varierere noe etter skolen du går på.

Her kan du sjekke hvordan en sammensetning av fag kan se ut: https://www.uis.no/studietilbud/spraak-og-litteratur/engelsk/engelsk-bachelor/studieplan-og-emner/

 

Ligger gode beskrivelser av innhold i de ulike fagene, samt pensumlister som forteller en del.

Som du ser er det også vanlig å ha et valgfag eller breddefag på andreåret.

Endret av afterall
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...