Jump to content
Eni98

Dere med engelsk bachelor se hit :-)

Recommended Posts

Jeg lufter tanken om å søke meg inn på en engelsk bachelor til høsten, siden jeg interesserer meg veldig for alt som har med språk å gjøre. Samtidig finner jeg lite informasjon om hva studiet går ut på. Er det noen her inne som har tatt eller begynt på en engelsk bachelor, hvordan var studiet lagt opp, og hvordan er/ser jobbmulighetene ut etter endt studie?

Akkurat nå kunne jeg tenkt meg å ta en master etterpå og jobbet som lektor i ungdoms- eller videregåendeskolen. Jeg har ikke karakterer til å ta en lektorutdanning i byen jeg ønsker å studere, og samtidig ønsker jeg å ha alle muligheter åpen, for eksempel til reiseliv eller oversettelse. 

Setter stor pris på alle svar?

Share this post


Link to post

Skriver for tiden master i engelsk litteratur, etter først å ha tatt bachelor, for som deg å kunne ta PPU og bli lektor.

 

Muligheter utover det å jobbe i skolen vil nok variere: felles for språkfag og humanistiske fag er at de som oftest er mer danning enn regelrett utdanning. Samtidig vil du nok kunne jobbe innen kultur og sannsynligvis oversetting, selv om du med en master muligens er overkvalifisert til sistnevnte.

 

Synes selv bachelor-og masterstudiet har vært kjempeinteressant, og er enormt takknemlig for at jeg har fått muligheten til å gjøre dette. På bacheloren må du regne med en blanding av emner innen lingvistikk og litteratur, og disse vil varierere noe etter skolen du går på.

Her kan du sjekke hvordan en sammensetning av fag kan se ut: https://www.uis.no/studietilbud/spraak-og-litteratur/engelsk/engelsk-bachelor/studieplan-og-emner/

 

Ligger gode beskrivelser av innhold i de ulike fagene, samt pensumlister som forteller en del.

Som du ser er det også vanlig å ha et valgfag eller breddefag på andreåret.

Edited by afterall

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...