Jump to content
newbiebe

Kan jeg trygt slette gjenopprettingsfiler?

Recommended Posts

Under diskopprydding så kom dette opp. Kan jeg trygt slette det? 
post-394071-0-47212500-1549633652_thumb.jpg

Jeg har en eller annen gjennoppretting fil, hva det nå er, på en harddisk. Var noe jeg laget da pc'en var ny, aner ikke helt hva. 

Men om jeg nå sletter dette.. Hva skjer da? om jeg en dag får problemer med PC'en, hva kan jeg gjøre da? Bare stille pc'en tilbake til start og begynn på nytt (miste alt) også er alt OK? eller mister jeg nå dette alternativet om jeg sletter disse filene? Litt som å stille tilbake en mobil til fabrikkinnstillinger, bare for PC... vil ikke det være mulig lengre? 

Share this post


Link to post

Tror det er noe man bruker til å for eksempel gjenopprette PCen til et tidligere tidspunkt. Tror den kommer tilbake etter hver systemoppdatering til Windows. Jeg pleier å slette den.

Share this post


Link to post

Tror det er noe man bruker til å for eksempel gjenopprette PCen til et tidligere tidspunkt. Tror den kommer tilbake etter hver systemoppdatering til Windows. Jeg pleier å slette den.

Det jeg tenkte også.. men under flere alternativer så har du jo dette alternativet.. så jeg ble litt usikker 

post-394071-0-33371700-1549636018_thumb.jpg

Edited by newbiebe

Share this post


Link to post

Det jeg tenkte også.. men under flere alternativer så har du jo dette alternativet.. så jeg ble litt usikker 

attachicon.gif12.jpg

 

Ja, da kan du ikke gjenopprette Windows om maskinen klikker. Da er det full formatering og reinstallering av harddisken. 

Share this post


Link to post

Ja, da kan du ikke gjenopprette Windows om maskinen klikker. Da er det full formatering og reinstallering av harddisken. 

Ah ok, da er det vell ikke lurt å slette den

Share this post


Link to post

Det lages nye hver gang før du installerer et program , installerer windows updates eller når du starter maskinen.

 

Så ja du kan trygt slette Windows Restore Points.

 

Nå er det slik at det er fast prosentdel av disken reservert for dette. Så de vedlikeholdes av seg selv. Nytt RP inn = Eldst RP ut når max plass er allokert.

Edited by syar2003

Share this post


Link to post

Det lages nye hver gang før du installerer et program , installerer windows updates eller når du starter maskinen.

 

Så ja du kan trygt slette Windows Restore Points.

 

Nå er det slik at det er fast prosentdel av disken reservert for dette. Så de vedlikeholdes av seg selv. Nytt RP inn = Eldst RP ut når max plass er allokert.

Ah så hver gang jeg sletter den så blir det laget en ny. Så med andre ord, bortkastet tid å slette? har jeg forstått det riktig?

Share this post


Link to post

Nei. Det blir ikke lagd ny med en gang du sletter.

Men når du f.eks starter datamaskinen , installerer et nytt program eller installerer Windows oppdateringer (noe som medfører system endringer).

Du kan også lage manuelt selv.

 

https://m.windowscentral.com/how-use-system-restore-windows-10

Mente ikke med en gang jeg sletter. Men om jeg sletter, så slår av maskinen og starter på nytt, så vil det bli laget en ny, eller om jeg innstallerer et nytt program like etterpå. Da er det jo poengløst å slette... 

Share this post


Link to post

Som sagt er det reservert en prosent andel av disken.

Dette er en feature , og den er automatisk.

Kan slås av om du ønsker. Eller redusere avsatt plass med kommando vssadmin.

 

Du finner enkelt howto’s med et Google søk på «resize shadowstorage»

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...