Gå til innhold

Problemer med 4K video i Adobe Premiere Elements 2018


Anbefalte innlegg

Jeg har brukt Adobe Premiere Elements lenge til å redigere 4K video nå, og har aldri hatt noe problem før nå. Jeg får fortsatt redigert videoene uten problemer, men når jeg skal eksportere og lagre, oppstår det et problem. Programmet begynner å "rendre" videoen, men allerede etter 1% utført, lukkes programmet av seg selv. Dette har aldri skjedd før, men nå skjer det hver gang jeg forsøker etter x antall restarter av PC og programvare. Det skjer imidlertid ikke hvis jeg skal lagre videoen i Full HD, det skjer kun med 4K.

 

Hva er problemet? Jeg forsøkte å kontakte Adobe via chat og fikk de til å fjernstyre PC'n min for å sjekke litt. Etter litt testing ville de restarte PC'n, men da den startet på nytt ble internettforbindelsen brutt og jeg fikk ikke lenger noe hjelp. Problemet ble ikke løst. Faktisk oppstod ny problemer da jeg lenger ikke kan koble meg opp på det wifi-nettet jeg normalt bruker. Begynner å bli rimelig desperat nå...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Eneste jeg kan tenke meg på stående fot er at du ikke lengre har nok kapasitet tilgjengelig på minne i maskinen eller på den disken du bruker til denne oppgaven, så du må finne ut hva som kan bruke eller opptar kapasiteten på maskinen, begynn med og se hvor mye kapasitet du har igjen på maskinen i dag.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for tipset. Det hørtes ut som en logisk forklaring, men det er ikke det som er problemet. Videoen jeg skal lage blir på 6GB. Harddisken jeg skal lagre til har fortsatt 1,47TB ledig plass. Dette er en ekstern harddisk, og jeg tenkte at det kunne være et problem (har ikke vært det før), men jeg forsøkte også å lagre til den interne SSD disken på PC'n som fortsatt har 170GB ledig minne.

Lenke til kommentar

Kabel til ekstern harddisk? Nei har ikke byttet den. Kan jo forsøke det, men samme problem oppstod også når jeg skulle lagre til den interne disken...

 

Justert parametere i programmet... Mener du at noe kan ha blitt endret på ved en programvareoppdatering? Det kan jo hende, men er det i så fall mulig å endre på dette i ettertid? Og er det mulig å finne ut av hva som må endres på, annet enn å prøve og feile?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...