Gå til innhold

Kabinett Lufting??


Idiss

Anbefalte innlegg

Hei!!

 

Jeg har et AOpen HQ45 miditower, men to 80mm CoolMaster vifter i front og en Bak under PSU.

Ved vanlig bruk (internett/mp3z) så ligger min AMD 1.4GHz på ca 50-51 grader. Viss jeg fjerner Sideplatene og front dekselet så synker tempen til 46 grader. Noen som vet om noe jeg kan gjøre for å få bedre luftin (Unntat flere vifter). Har foresten en 80mm Coolmaster på grafikkkortet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det beste er vel kanskje å skjære hull i sidedekselet rett over cpu og sette den ene coolermasteren der. Kanskje feste et slags "rør" av ett eller annet slag sånn at luftstrømmen kommer rett mot cpu-kjøleren. Da vil du få bedre kjøling på cpu ihvertfall, og kabinettet blir jo ikke så kjedelig lenger :smile:

Må seff sette inn en grill for at det skal se ut.

 

[ Denne Melding var redigert av: CSSSK på 2001-10-23 23:36 ]

Lenke til kommentar

i et aopen kabinett kan du montere en j*vla vindtunnell og fortsatt ikke få bra resultat. Med mitt kabinett (en eller annen OEM-sak, aner ikke hva det heter) SYNKER tempen når jeg monterer dekslene. da har jeg to zalmann 80mm, en framme, en bak.

 

Med dekslene blir det bedre gjennomstrømming, ikke bare temperaturutjevning med utenforliggende luft.

 

Kanskje du skulle vurdere et coolermaster atc210...

Lenke til kommentar

Hmmz...har et godt gammalt Aopen hx08. Med litt enkel modding har jeg ei Zalman 8cm fremme i kabinettet som blåser luft inn i ei trakt/et rør som ender i en sak som står over CPU-vifta, dvs, alle lufta kjølevifta til CPU får er kald og frisk utenifra. Så, bak i kabinettet i høyde med socket'en har jeg ei gammal 8cm som suger ut (sagde bare litt..hihi). Funker strålende, med en GlobalWin WBK38 idla min 1.2 @ 1.46 (1.85v)rundt 36-37 og maxa ut rett over 40 med 25 grader i rommet...hk'et lå på mellom 29-33 med en Titan Copper-sak på chipset'et. Temperaturen på lufta inne i kabinettet var 27-30 alt etter idle eller load. Dessverre døde min elskede T-fuggel etter at CPU-vifta stoppa pga kontaktfeil :-

 

Kan altså gjøres enkelt med litt fantasi...ellers har jeg to 8cm-vifte oppe bak over PSU'n hvor harddiskene mine står. Ikke helt 100 % siden disse suger inn lufta som kommer ut av PSU og vifta bak CPU-socket, men bedre enn ingeting. 7200 RPM-diskene min blir ikke for varme!

Lenke til kommentar

Jeg har cheiftech bigtower, der jeg har montert 5 stk. zalmann 80mm. To bak over prossesor som blåser ut, og tre framme som blåser inn. I dette kabinettet har jeg en p3 600. Med mitt gamle kabinett fikk jeg ikke klokket denne i det hele tatt, men etter at jeg skiftet kabinett, er det såpass bra luftstrøm at den kommer opp på 800 uten problemer. Jeg skal skifte skjermkort med håp om mer (mitt matrox tåler ikke at agp blir klokket)

 

Sørg for at viftene blåser både inn og ut, sånn at du får luftstrøm gjennom kabinettet, det er ikke noe poeng i at alle viftene blåser inn. Prøv deg gjerne fram med viftene, snu de og se om det kjøler bedre!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Nå skal vi ikke slakte AOpen kabinettene for mye folkens(jeg har jo ett :D ). Er en grunn til at AOpen er markedsleder, de lager bedre kabinetter en folk tror(merk: jeg påstår ikke at de er best).

 

Nå sa du aldri Idiss hva slags CPU kjøler du hadde, bare alle de andre kjøletingene dine, men 50-51 grader er ikke så ille for 1.4 Athlonen. Den BLIR varm. Jeg tipper du har lagt på noe kvalitetspasta som Artic Silver, eller den nye kongen på haugen, nemlig Nanotherm, på CPUen din. Har du planslipt ribba? Veldig enkel operasjon og senker tempen med typisk 2-4 grader. Du kan jo også planslipe coren.

 

Ta også en titt på hvor alle kablene dine ligger(strømkabler og IDE kabler). Kanskje greier du å plassere(teipe teipe ;)) disse slik at luftgjennomstrømmningen økes.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...