Gå til innhold

Har vi i norge rett til å angre og returnere digitale varer?


TheOats

Anbefalte innlegg

Som for eksempel spill.

 

Har kjøpt et spill på Windows Store og jeg angrer. Men på Microsoft sider sider står det "De fleste apper, spill, filmer, TV-serier og bøker som kjøpes fra Microsoft Store på Windows 10 eller Xbox One, refunderes ikke med mindre tilbudet eller gjeldende lovverk tilsier at du har rett til refusjon. "

 

Så jeg lurer selvfølgelig på om jeg har rett til å angre og returnere spillet?

Endret av TheOats
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er ikke jurist.

 

For at det skal foreligge noen angrerett må dette være hjemlet et sted i lovverket. Det mest nærliggende er at det er hjemlet i angrerettloven. Angrerettloven gjelder iht §1 "ved salg av varer og tjenester til forbruker, når den næringsdrivende opptrer i næringsvirksomhet, og avtalen inngås ved fjernsalg eller salg utenom faste forretningslokaler". Salg på internett faller innunder dette. Unntak fra virkeområde er spesifisert i §2, og salg av digitalt innhold faller ikke innunder noen av disse punktene. Imidlertid spesifiserer §22 unntak fra angreretten, spesifikt fra bokstav n:

 

Angreretten gjelder ikke avtaler om:

n) levering av digitalt innhold som ikke leveres på et fysisk medium, dersom leveringen er begynt med forbrukerens uttrykkelige samtykke og forbrukeren erkjenner at angreretten dermed går tapt.

Med andre ord har du angrerett iht. angrerettloven kun dersom du ikke har startet nedlastingen (eller på annen måte "uttrykkelig samtykket" til at leveringen kan begynne, hva enn det måtte bety).

 

Forøvrig åpner forbrukerkjøpsloven for avbestilling (§41), men også her er det begrenset til ikke leverte varer.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...