Gå til innhold

Nå kan digitale abonnenter lese arkivsaker tilbake til 1854 [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Både spennende og lærerikt med dette arkivet!

Noe jeg har lært så langt (bare fra 1856):

-Man var svært opptatt av at man måtte bort fra trær som brensel. Var redd for global oppvarming, ørken tilstander, flom, at det ikke var nok til alle med den kraftig økningen av befolkningen som var (relativt sett).

-Teknikk som muliggjorde forbrenning av våt torv

-Detaljert og god forklaring av en ny teknikk for trykking av avviser

-Likte godt den økonomiske vurderingen av dampmaskin vs hest på gård. Økonomisk lønnsomt med damp, men større konsekvenser ved feil. Den største fordelen med damp var at man kunne spare mye ved/trær til oppvarming av mat og sterilisering, hvor alternativet var å koke store kar med vann.

-Pluss masse annet som byggteknikk for å unngå mugg i kjeller, forklaring av sirkelblåsing med munnen, hvordan man kunne impregnere sko, varsel om at det var farlig å lage mat direkte i kobber-kar uten legering ++

 

Teknisk Ukeblad hadde fra begynnelsen en stor påvirkning på samfunnet ved å spre viktig kunnskap på en spennende og lærerik måte. Mye man senere kan se at hadde langt større ringvirkninger og positiv påvirkning på samfunnet.

Endret av morten7
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fantastisk produkt. Desverre kan ikke jeg som privatperson forsvare prisen.

Hva med å beholde dagens pris for bedriftsabb., men tilby rimelige privatabb?

Min absolutte smertegrense for å abonnere på TU er 500kr året.

 

Takk for konstruktivt innspill, Odd Arne! TU Ekstra er ganske nytt, og p.t. er tjenesten pakket slik at alle får det samme innholdet, til samme pris. Vi vil vurdere alternativer, blant annet mulighet for å velge utvalgte tjenester til en lavere pris enn totalpakka.

 

Mvh

Svein-Erik Hole, redaktør

Lenke til kommentar

Tidligere har man skjult seg bak momsregler når man ikke har tilbudt Tekna-medlemmene tilgang til digitalt innhold. Hva er grunnen til at vi i er satt i skyggen denne gangen?

 

Hei, de samme momsreglene gjelder fortsatt. Tekna bestemmer hva deres medlemsgoder skal være, det har ikke vi i TU Media noen påvirkning på. Med dagens gjeldende mva-regler ville det blitt ekstremt dyrt å gi alle deres medlemmer digital tilgang.

 

Mvh

Svein-Erik Hole, redaktør

Lenke til kommentar

Spurte ikke om digital tilgang.

 

Tilgang til saker og arkiv i abonnement styres av de samme reglene: Det man selger til noen, kan ikke gis bort til andre, uten at det utløser momskrav for hver mottaker av tjenesten.

 

Skjevheten i norsk momspolitikk, som bidrar til at nettaviser flest får momsfritak, mens TU og andre fagorienterte medier pålegges moms på alt digitalt innhold vi selger, er under politisk behandling. Vi forventer at det vil skje en endring i denne praksisen ganske snart.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...