Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

SSD som forsvinner


Anbefalte innlegg

Har en selvbygd maskin som har fungert flott i snart et år, men for et par dager siden våknet jeg til at den hadde gått i Windows recovery boot.

 

Skrudd den helt av, dro på jobb og når jeg kom hjem startet den fint opp i Windows 10.

Etter ca 10 minutter hang alt seg før bluescreen, og etter flere forsøk så skjedde det raskere og raskere, til slutt fikk jeg ikke engang Windows påloggingsvinduet opp før alt hang seg.

Noen ganger fikk jeg en bluescreen i 1 sekund, andre ganger bare hang alt.

 

Bootet maskinen opp via en ubuntu live USB, og maskinen ser ut til å fungere helt til jeg begynte å begynte å se på innholdet på OS disken. Da "hang" filebrowseren seg og jeg kunne se i syslog og dmesg at det var en haug av feilmeldinger relatert til disk/nvme.

 

Jeg tok da disken ut av maskinen, satt den i en NUC og der fikk jeg kopiert ut alt innhold til en ekstern disk ved å boote den med Ubuntu Live.

 

Er det hovedkortet mitt som er synderen her? Mitt har 2 m2 slots, så skal forsøke den andre i ettermiddag og krysser fingrene.

 

HW:

 

HK: Asus ROG STRIX Z370-E

OS disk som feiler: Samsung 960 EVO 250GB nvme m.2

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Prøv gjerne den andre slotten din også.

For den som ikke funker, gå over å rens kontaktene godt på hovedkortet med ren sprit/isopropanol. Ellers er det muligens problemer med hovedkortet ditt. Vanligst er dårlige kondensatorer og problemer med loddepunkter. Det kan også hjelpe å bare lirke inn og ut SSD noen gager. Du har jo en geit test om det funker med Ubuntu.

Lenke til kommentar

Gikk litt banas i går og forsøkte ALT. reinstallert siste bios og siste firmware på SSD. Testet å manuelt sette diverse bios innstillinger(låse slot til nvme og 4x pci) etc

 

Og brått så har jeg ingen feil lenger(ikke merket noe). Gjort alle de samme tingene som fikk ting til å låse seg før. Så nå krysser jeg bare fingrene.

Lenke til kommentar

Hvis det har fungert fint i ett år og problemet er det samme i Windows og Linux ville jeg vært overasket om det er BIOS/firmware, men greit å oppdatere uansett ved problemer. En del HW-problemer kan en gjerne bedre eller gå rundt med ny software, mens kontaktproblemer eller feilede komponenter er verre.

 

Det pleier ofte å ordne seg med litt tukling.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...