Gå til innhold

Vannpumpa starte når den vil hvis den vil


Anbefalte innlegg

Hei. Tittelen sier alt. Pumpa mi starter ikke alltid. Noen ganger starter den etter 1 min. Noen ganger etter 20 sekunder. Når den ikke starter lager den lave klikkelyder en stund. Det sprøeste er at dette skjedde med min mcp 35x pumpe også. Men den har fungert fint i flere år nå uten problemer. Er det mest sannsynlig at pumpa har blitt litt herpa etter litt tørrkjøring under fylling av loop ? Tok litt tid før jeg så at den ikke hadde vann. Den har fungert fint noen mnd. 

 

Er det noe problem at jeg kjører pumpa på 30-40 prosent hastighet ?

 

https://www.ekwb.com/shop/ek-xtop-ddc-3-2-pwm-elite-plexi-incl-pump

Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Har samme problem jeg med min DDC 3.2 PWM Elite pumpe. Stort sett starter den ikke med mindre jeg gir den et lett slag med en skrutrekker. Dette er den andre DDC pumpen jeg har som oppfører seg slik. Det jeg har tenkt å gjøre er å montere pumpen vertikalt inne i kabinettet. Nå står den i bunnen av kabinettet, altså horisontalt.

 

Nesten slik at jeg mistenker at rotoren (impelleren) suger seg fast til pumpehuset hvis pumpen står i ro mer enn 4 til 6 timer. Dette kan skyldes at det lille tynne vannlaget som ligger mellom pumpehuset og rotoren (impeller) forsvinner etter en viss antall timer slik at impelleren suger seg fast til pumpehuset. Det lille slaget med skrutrekkeren gjør at rotoren (impelleren) løsner fra pumpehuset. Jeg gjetter kun at det er slik, men finner ingen annen forklaring fordi pumpen virker helt normalt ellers, null ulyd eller noe slikt.

Lenke til kommentar

Starter den hver gang uten problem om du skrur opp hastigheten? Er du så langt nede i hastighet at det er i grenseland at den går rundt? (Stopper den om du skrur ned hastigheten enda litt til...)

 

Er loopen så gammel at det kan være grums i blokkene dine / mer motstand enn før?

 

Det er helt normalt at det må til "mer" for å dra igang pumpen enn for å holde den igang når den først er i gang. Dessverre så er pwm-kontrolleren i de fleste pumper for dum til å gjøre noe selv når pumpen ikke vil komme i gang. (mcp50x er et hederlig unntak - ignorerer pwm-signalet dersom den oppdager at den har stoppet / ikke kommer igang.)

 

Selv bruker jeg en aquaero, og da kan jeg velge at pumpen skal få 100% signal i 10 sekunder før den går ned til ønsket turtall - for å forhindre startproblemer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...