Gå til innhold

Normalt å bli hoven etter trening?


Anbefalte innlegg

Jeg er en individ som trener sånn en gang i uken, men det er ikke alltid styrketrening. Forrige uke gjorde jeg 100+ sit ups på grunn av en venn som sa at hun gjorde det hverdag. TO dager siden merket jeg at det steder nedenfor magen min ser hovnet ut, mye større enn den pleide å være. Jeg har sjekket urinen min, men den ser helt vanlig ut. I tillegg er den bare litt øm når jeg reiser meg opp når jeg ligger. Mens vanlig gjør det ikke vondt i det hele tatt. Så lure på hva som er galt?

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Vi kan nok ikke gi en diagnose over internett. Det høres ut som vanlig stølhet (https://en.wikipedia.org/wiki/Delayed_onset_muscle_soreness), men hvis det er medfulgt av synlig hovenhet, så burde du oppsøke lege. Det er ikke et naturlig resultat av 100 situps.

 

Det er ikke mye informasjon å gå på, men hvis det er en større hovenhet, så kan det være en betennelse.

 

Hvis det er snakk om flere små "kuler" under huden, så høres det ut som brokk.

 

Uansett burde du kontakte fastlegen på mandag hvis det fremdeles er et problem. Hvis det gjør *veldig* vondt, veldig plutselig, så er det nesten garantert brokk, som må behandles kirurgisk med en gang.

 

Med det sagt ville jeg også advart mot å gjøre 100 situps. Det er en elendig "mage"-øvelse, punktum. De som i tillegg gjør det daglig bidrar bare til å øke sjansene for ryggplager.

Endret av Aleks855
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...