Gå til innhold

Fra sjø til land - tips?


Anbefalte innlegg

Hey, har havnet i en situasjon hvor jeg trenger litt tips. 

Det har seg slik at jeg nettopp har fullført 2årig teknisk fagskole og er utdannet styrmann, men pga litt uventede ting som har skjedd familiemessig det siste året har jeg egentlig ikke mulighet til å reise på sjøen i flere uker av gangen, så jeg lurer rett og slett på hva jeg kan gjøre?

Jeg har prøvd å se etter stillinger på land som kan ha bruk for min type kompetanse, men det virker veldig magert. De få stillingene som ser etter denne type maritim kompetanse krever gjerne 5+ år operativ erfaring på sjøen, og resten ser helst at du har annen utdannelse. 

Noen som vet hva jeg kan gjøre? Finnes det noen plass jeg kan få jobb på land med denne utdannelsen uten å ha mange års erfaring fra sjøen? Har tenkt litt havnetjeneste, veritas, kongsberg osv, men tror ikke disse heller tar inn styrmannsutdannede med mindre de har lang erfaring fra sjøen. 

Trenger litt råd, noen som har peiling?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Eg trur nok du har rett i at det som styrmann er vanskelig å få seg jobb på land dersom du ikkje har arbeidserfaring.

 

Eit tips kan være å sjekke om du kan ta deg ein jobb som styrmann på ei ferje eller liknande rutegåande fartøy. Type turnus vil ofte variere, men med ein slik jobb så er det ikkje snakk om å ha mange veker samanhengande utan avløysning.

Og dersom du skulle få jobb på ei ferje som har ein turnus som passar dårleg for deg, så er fordelen med ei ferje at det er lett å avløyse mannskapet på kort varsel dersom det skulle oppstå eit eller anna familiært.

Merk at konkurransen om jobbane på rutegåande trafikk kan være sterk, då også ein del godt voksne styrmenn også gjerne vil ha slik jobb når dei er lei av å være lenge borte frå familien.

 

Eit anna tips er vidare- eller tilleggsutdanning, slik at du er kvalifisert til å få deg ein kontorjobb.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...