Gå til innhold

Administratorene på VGs kommentarfelt snikbanner (shadow banning)


Anbefalte innlegg

knutinh skrev (På 25.12.2021 den 8.42):

Jeg har i lang tid vært daglig leser av et amerikansk nettsted som vel må sies å lene mot (moderat) venstreside og akademia. De har vært flinke til å presentere forskning på et folkelig vis, og kommentarene har ofte kommet fra relevante fagfolk som gir meg mer konfidens til at journalistens tolkning henger på greip. Jeg har sporadisk kommentert og debattert artikler.

Etter å ha blitt bannet i et døgn av en moderator for grunner som for meg var uforståelig (jeg skulle ha «trollet» ved å ikke eksplisitt nevne at jeg kom fra et annet land enn USA, og min «hvithet» var et argument fra moderator) så har jeg kuttet ut nettstedet. Jeg antar at tapet av meg som bruker lever de helt fint med.

Jeg har aldri registrert meg på foxnews eller noe slikt, men jeg antar at noe lignende kan skje der. Det man fort ender opp med er 1) ensretting av ulike fora, og 2) noen få kontrarianere som er villig til å bytte brukere eller file på teksten for å slippe igjennom.

Det jeg vil fram til er at vi vil bli utfordret når vi diskuterer. Men kanskje ikke for utfordret. Det ligger en spenning i at vi vil diskutere konstruktivt med dem vi deler et grunnleggende sett verdier - og øse vår forakt over de som ligger for langt unna oss - til applaus fra våre meningsfeller. Det er i alle fall jeg skyldig i innimellom.

Kanskje vg legger seg på et annet nivå mhp koselig. Jeg kan definitivt like forum hvor man diskuterer julebakst eller sykkeldekk og hvor ingen er særlig krasse mot hverandre.

Jeg liker diskusjon.no pga forholdet mellom de to - utluking av rene personangrep og trolling, men for det meste folk som er enig og uenig som får lov til å bryne argumentene på hverandre. Jeg skulle ønske at det fantes et internasjonalt forum av samme karakter. Det nærmeste jeg har sett er kommentarfeltet på nytimes, hvor folk er uenige på en tidvis klok måte. Men kommentarfelt i aviser egnet seg for sporadisk kritikk eller utfylling, ikke lengre diskusjoner hvor man «prober» andres argumentasjon i noen dybde.

-k

Jeg skulle gjerne også sett et internasjonalt, engelsk forum med samme type moderering som diskusjon.no, hvor ikke eksistensiell angst for alt annet enn hovedstrømsnarrativene fører til omfattende sensur. Dessverre er jeg redd eierinteresser og vellykket indoktrinering gjør dette vanskelig de fleste steder.

Joe Rogan snakker om det beslektede temaet om hvordan journalister modereres i sitt siste intervju med Matt Taibi.

Endret av Aiven
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...