Gå til innhold

Måling av CPU temperatur 6700K


shauge2

Anbefalte innlegg

Jeg har en PC som har et stabilitetsproblem. Har egentlig byttet alt unntatt cpu. Det jeg observerer som er unormalt under testing er at den krasjer når jeg kjører Prime95. Jeg har prøvd flere CPU temp programmer på en PC og alle viser samme temperaturer. Temperaturene er ikke helt slik jeg forventer. Jeg har ikke noe å sammenligne med, så jeg spør på forumet for å høre om hvilke temperaturer jeg bør forvente.

 

Denne cpu er ikke overklokket, men kjører på stock frekvens. Idle cpu package temp ved oppstart er typisk 20-22 C. Package temp er max core temp. Hvis jeg starter Prime95 og starter testen med small FFT, så hopper temperaturen til 72-74 grader og den begynner å klokke seg ned og opp, i hurtig sykel. Hvis jeg lar den holde på med dette så krasjer Windows etter kort tid. Hvis jeg kjører programmet Intel Power Gadget, som viser temp, frekvens, cpu% og power, så viser den med rød skrift "CPU HOT" når dette skjer.

 

Jeg hadde forventet at CPUen ikke skulle begynne å klokke seg ned før ved 100C. Jeg leser om mange som kjører med 80C og noen sier at opp til 85C er ok, på denne CPU.

 

Kan målefeilen på CPUen være så stor at den egentlig er 100C i stedet for 75C?

 

Jeg har prøvd med 2 forskjellige Corsair integrerte vannkjølere og begge viser omtrent samme temperatur når dette skjer.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du testet minnet skikkelig med f.eks. Memtest86?

Jeg hadde ikke tested med Memtest86, men har kjørt full testsekvens nå uten feil. Har testet med div tester tidligere. Også med å ta ut en og en RAM test. Byttet hovedkort og ram. Testet med 2 PSU, 2 kjølere, 2 disker. Brukt skjermkort i annen maskin. Også med å reinstallere Win 10, flere ganger.

Det er ikke jeg som er daglig bruker av maskinen. Det som typisk skjer er at etter en Win 10 reinstall, så kjører maskinen problemfritt 4-5 dager, kanskje med en eller 2 blåskjerm eller reboot. Maskinen brukes kun til spilling. Deretter blir den plutselig mye værre og rebooter eller gir blåskjerm kanskje hver halvtime, men ofte med lengre mellomrom.

 

Nå har jeg den for testing og har kjørt diverse tester, det eneste jeg finner er at den ikke klarer Prime95 test med liten FFT. Denne testen belaster CPU mer enn spec på power, p.g.a. AVX instruksjoner, men CPUen burde tåle denne testen likevel og den burde også tåle 75 grader. CPU er vel det eneste jeg ikke har mulighet for å bytte til en annen. Jeg trenger å vite om jeg kan stole på måling av CPU core temp for denne prosessoren.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...