Gå til innhold

2x Hardisker


ObYn

Anbefalte innlegg

hei jeg har 2 Western Digital Caviar 120GB IDE 7200RPM

Special Edition 8MB cache WD1200JB som jeg skal kjøre på en IDE kabel.

Det viser seg ikke til å fungere, jeg setter den ene som Master og den andre som Slave men får bare opp "disk boot failure" prøvde deretter å legge xp på den tomme/nye(etter formatering selvfølgelig) deretter formatere den igjen så kjøre dem ilag igjen, men funket ikke... er litt frustert kan hende jeg har oversett en vanlig feil, håper på forslag/hjelp ;D ps god jul til alle!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vil anbefale deg og kanskje prøve og bytte på Boot options.. Sette HD1 til boot..

Selvom det ikke er OS på en av de andre diskene kan det ha seg at OS vil boote derifra.. Så prøv alle de tingene.. Kan være endel styr med disker noen ganger..

 

Slet lenge med og få 3x 180gxp disker til og virke sammen med en CDrom..

Lenke til kommentar

Hadde et lignende problem med en DVD spiller og DVD brenner på samme kontroller. Hver for seg funket de fint, men sammen ble det bare krøll, uansett hvordan jeg herja med jumpere og sånt. Fant aldri ut akkurat hva det var, funka når jeg fikk nytt hovedkort. Bytta da også kabel, kan ha vært den...

Lenke til kommentar

Det er kanskje en ide å sjekke BIOS oppsettet ditt. Du kan der angi hvem harddisk den skal boote fra o.l. Det er ikke alltid pc verden er like forståelig og logisk. Så gå inn der og anngi hvem harddisk du vil at pcn skal boote fra. og være sikker på at duhar satt den IDE kabelen som du har på din HD at den står i IDE1 kontrolleren på hovedkortet :yes:

Lenke til kommentar
lot en kompis prøve den, han fant disken men gikk ikke å bruke den i windows(xp) den var rett å slett ikke aktiv i bruk liskom.

Kan jo være det er noe gale med disken. Prøvd å kjøre scandisk på den?

Jeg fikset en disk(som ikke kunne brukes i XP) ved å kjøre en EVIG lang scan på den.

Lenke til kommentar

Plasseringa på kabelen har ikke noe å si hvis du manuelt stiller inn diskene..

Vær obs. på at WD har én innstilling for "Master w/slave present" og én for "Single or Master".. Tror begge funker men bedre å sette den på "Master w/slave present"..

 

Ang bootinga ville jeg prøvd å starte fra winxp-cd'en og lagt inn xp fra grunnen av.. Da er du sikker på at boot-partisjonen er riktig.. Så må du stille HDD-0 som primary boot-device og cd-rom som secondary..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...