Jump to content
Sign in to follow this  
sedsberg

Problemer (windows-bug) med nettverket.

Recommended Posts

Etter flere timer slutter nesten alt av nettverk å fungere på maskinen. De nettstedene og nettjenestene jeg allerede er koblet til fungerer fremdeles men får ikke til noen nye forbindelser.

 

F.eks. har Chrome stått åpen på Youtube så fungerer Youtube helt fint. Ingen andre nettsider fungerer. Selv ikke lokale som routeren eller web-grensesnittet til lokale enheter som UPS og extendere.

 

Ping fungerer fint men ikke ting som chrome, Remote desktop, FTP etc.

 

Problemet er kun på én maskin. 4 andre PC-er med samme OS har ingen problemer.

 

Et program gir feilmeldingen "An operation on a socket could not be performed because the system lacked sufficient buffer space or because a queue was full"

 

Windows 10 Pro (med alle de siste oppdateringene pér 11/1-18)

Alle drivere (inkl LAN) oppdatert.

Asus Strix X99 Gaming med Core i7 6800K og 32GB RAM.

 

Noen forslag?

Share this post


Link to post

Den feilen kan knyttes mot at det er en/flere programmer/prosesser som bruker opp alle tilgjengelige porter lokalt for nettverkskommunikasjon ("number of outbound sockets/connections that can be created.")

 

Forslag:

  • Sjekk Eventloggger
  • Bruk NetStat.exe og sjekk om det er mange med "State" = "TIME_WAIT" når problemet oppstår, det kan være en indikator på problemet. Bruk netstat -nao | find /i "estab" /c for å se antall åpne porter

Se MS KB196271 for mer info og beskrivelse av en oppdatering i Registry som muligens kan avhjelpe problemet ditt. Se også denne MS-bloggen for beskrivelse av nevnte registryendring samt "TCPTimedWaitDelay" som kan endres for å frigjøre porter raskere enn default.

 

Nevnte endringer i Registry må sees på som en 'quickfix', beste er om du finner årsaken. "netstat -abnot" vil gi deg liste med åpne porter samt PID og programmet|prosessen som holder porten åpen. Andre verktøy er eks. TCPView fra SystemInternals. Prøv eventuelt å stoppe én og én prosess|program og se om det hjelper.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Takker. Har prøvd noe av dette men endte opp med å installere Windows på nytt. Siden det tar opp til 8-10 timer hver gang jeg skal teste noe så tenkte jeg at det blir raskere. Hvis det fremdeles ikke fungerer får jeg heller trå litt nøyere til verks.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...