Gå til innhold

Radio på Google Home


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har problemer med å få Google assistenten til å forstå detaljene på norsk radio, men ved å sette opp shortcuts fungerer det fint også når kanalen har norsk navn.

Legger inn shortcut på at når jeg sier

Play NRK News

så skal den forstå dette som

Play NRK Alltid nyheter on TuneIn

 

Da omgår man problemer med å gjenkjenne norske ord med engelsk språk, ved at den får kommandoen i skrift. Kanskje litt knot å sette opp, men radiokanaler skifter jo ikke navn så ofte.

Jeg må sette språk på telefon til engelsk, bruke force stop på Home-appen og slette alle data på den før shortcuts kommer frem i Home-appen. Ikke noe problem å slette alle data, alt kommer inn igjen når man logger inn på kontoen enheten(e) er satt opp på.

Og shortcuts blir værende når man endrer språk tilbake til norsk på telefonen, selv om det ikke lenger er et valg i appen.

Jeg digger Google home, har en vanlig og to mini, og det er koblet mot (Spotify og Netflix selvfølgelig) Philips Hue lys i hele huset, Logitech Harmony Companion m/ hub og et par DSP w215 stikkontakter, og du verden så gøy det er å bygge et talestyrt hjem med plug'n'play :-)

Endret av MrMastodon
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ja, de kan grupperes, og man kan velge hva som er default gruppe for lyd. Vanligvis kan man avslutte en kommando med hvilken gruppe eller enhet det skal utføres på. De i stuen heter Livingroom speakers, så om jeg er på kjøkkenet kan jeg si "Play album Moon Safari by Air on Livingroom speakers" til mini'en på kjøkkenet, så spilles musikken i stuen.

Med shortcuts kan man ikke legge dette til uten å lage egen shortcut:

Play NRK News on Livingroom speakers

så skal den forstå dette som

Play NRK Alltid nyheter from TuneIn on Livingroom speakers

 

Jeg har ikke testet dette med shortcuts, men det burde virke.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hei MrMastodon

Hvordan fikk du parret Google home og logitech Harmony hub. Selv om jeg velger engroshandel (USA) får jeg beskjed om at harmony hub ikke støttes utenfor USA og jeg får ikke linket denne mot Google home’en

Noen tips

Radio, og kobling mot Google chromecast ultra er i boks

Lenke til kommentar

Jeg satt absolutt alt til regionsinnstillinger for English(US), språk på telefon, språk på konto, talespråk, og alt jeg kom over. Så sa jeg Ok Google,ask harmony to link my account.Det gikk ikke på første forsøk, men plutselig fikk jeg opp alternativet for å koble kontoen i Home-appen.

Det fungerer for så vidt greit, men det er også ganske greit å sette det opp via IFTTT. Da kan man sette en valgfri ord-trigger som utfører valgfri Harmony-aktivitet.

Jeg sier for eksempel «OK Google, TV» så starter Harmony TV-aktiviteten via IFTTT.

Via Harmony må jeg si «Ok Google, ask Harmony to start TV»

IFTTT har noen begrensninger, men kan kobles med Stringify, og da bli ganske gøy! For eksempel så når jeg sier «Ok Google, goodbye» kjøres en IFTTT som trigger en Stringify-flow som slår av alle Hue-lys bortsett fra gangen,trigger en ny IFTTT-hendelse og starter en 20 min timer før Hue-lys på gang slås av.

Den nye IFTTT-hendelsen har jeg satt til å trigge 2 IFTTT-aktiviteter, en som slår av alle Harmony-aktiviteter som måtte være i gang, og en som slår av alle DSP-stikkontaktene jeg har.

Jeg har laget en motsatt også, «Ok Google, I'm home» som slår på alt slik jeg vil ha det når jeg kommer hjem.

Endret av MrMastodon
Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Hei MrMastodon.

Ser du jobber med mye av det jeg leker med her også. Men, klarer du i IFTTT hendelsene for "goodbye" og slå av selve google home enheten også? Hos meg står det riktignok en Kygo høyttaler og spiller radio. Kunne vært google mini også. Jeg sliter med å finne noe som kan slå av den også. Hue, Harmony går av/på, men sliter med selve "smart" høyttaleren. Noe du har fått til?

 

mvh

Geir

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...