Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Problemer med leieforhold


Randy Marsh

Anbefalte innlegg

Hei, jeg skulle fremleie nå i januar til en person som ønsket å leie rommet mitt. Han spurte meg i begynnelsen av desember - og etter at jeg viste han noen videoer av kollektivet var han sikker på at han ville leie. Fikk beskjed om at han skulle komme den 16. desember med kontrakt i hånd, noe personen ikke gjorde. Han forklarte at firmaet avbestilte flyreisen og at han måtte vente til 24. desember før han kunne komme. På forhånd av sistnevnte dato forklarte han at han skulle ordne søknad om kontrakt (ettersom dette var et krav for de jeg leier av), og selve kontrakten gjennom email. Jeg fikk bilder av søknaden om kontrakt men disse var utydelige og kunne ikke leses av hovedutleier. Jeg ba om at han skulle få skannet skikkelig, men den inkompetente jævelen klarte ikke det engang.

 

I etterkant av 24. januar ba jeg om nummeret hans, som viste seg å ikke være hans nummer. Han skrev at jeg "skal få kontrakten i morgen" rundt 5 ganger. Så dro han på ferie, og kunne ikke sende kontrakt. Sa jeg skulle få den tredje januar, men til og med der klarte han ikke prestere. Så forklarte han at han skulle komme med kontrakt i hånd den 10. januar - uten å forstå at han måtte godkjennes først.

 

Her er saken. Den fitta har sløst 20 dager av min tid til å skaffe andre kunder når jeg fikk samtlige bekreftelser på at han skulle leie. Han sendte til og med bilder av en utfylt "søknad om fremleie" hvor han hadde fylt ut skjema. Her var bare halve nummeret vist. Vet at det ikke spiller noen implikasjoner for selve kontrakten, men synes det er helt uaktuelt at folk sløser tiden min på den måten.

 

Forstår at det er min feil for at jeg stolte på han. Er det foreløpig noe jeg kan gjøre? Er helt fly forbanna på den tullingen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Først må du beregne ditt økonomiske tap. Altså hva du vil kreve ham for. Så må du se på erstatningsgrunnlag.

 

Når du har forberedt saken din fremmer du et kravmot ham og ser hva han svarer. Nekter han tar du saken inn for Husleietvistutvalget eller forliksrådet (avhengig av erstatningsgrunnlaget).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...