Gå til innhold

Spørsmål ang helsekrav i FSK


Annonym183

Anbefalte innlegg

Hei, er i god fysisk form og gjorde det bra på sesjon. Vurderer sterkt å søke fallskjermjeger til våren, men lurer på om jeg vil bestå helsesjekken om jeg søker:

Har besvimt et par ganger før pga er ikke så tøff med blod og sprøyter. Føler at dette er en tilvenning-sak som jeg kan øve meg på. Jakter elg på høsten og er med på en del av slaktingen. Var åpen om dette på sesjon og legen gjorde ikke dette til en stor sak.

Lurer derfor på om dette er diskvalifiserende, da jeg vil unngå å legge ned utallige treningstimer, for så bli kastet ut pga helsekrav.

 

Takker for alle innspill

 

(Har funnet dette på forsvarets nettsider:

Nevrologi:

Epilepsi diskvalifiserer. Alle som har hatt besvimelser eller bevissthetstap uten åpenbar årsak er diskvalifisert.)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

"...besvimelser eller bevissthetstap uten åpenbar årsak" refererer her til ulike former for epilepsi. Det er ikke det samme som besvimelser ved synet av blod/sprøyter - det kan vel heller anses som en form for isolert/spesifikk fobi. Angstplager kan være diskvalifserende for tjeneste, men en fobi skal være ganske omfattende før man definerer det som en fullverdig angstlidelse. Dessuten er det, som du selv sier, en treningssak. Du kan tilvenne deg (eller desensitivisere som heter) det du er redd for ved å utsette deg gradvis for det - dette kalles for eksponering. Et viktig element er at du alltid skal pushe toleransegrensen din, men ikke gå over den. Du skal altså utsette deg i en slik grad at du opplever moderat ubehag, men ikke gå så langt at du mister kontrollen/besvimer.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...