Gå til innhold

Anbefalte innlegg

dere som har hatt muntlig eksamen i morsmålet deres, hva hadde dere som tema? hvilke nivå hadde dere? og språk? fikk dere noen uforberedte spørsmål og temaer?

og.... er det slik at man først får et tema, så et par minutter på å forberede seg og deretter fremføre temaet? eller er det bare rett på med framføring uten noe forberedelsestid?

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Jeg antar du har sikkert tatt det, men noen får det i desember så skriver likevel :)

Jeg hadde morsmål eksamen i Vietnamesisk, nivå l + ll (nivå 2). Tok ikke nivå 1, kun nivå 2 bare for å slippe fremmedspråk i VGS. Hvis du er veldig dårlig i språket har jeg hørt at det er veldig lett å bestå nivå 1, men jobb hardt hvis du tenker å ta nivå 2/3 (man må ta minst til nivå 2 for å få standpunkt på vitnemålet, men nivå 3 er frivillig). Man får 30 minutters forberedelse og du vil få en hefte, der du må kunne forbedrere hva heftet vil du skal kunne svare på. For å si det enkelt så får du ikke noe spesifikk tema på forhånd helt til du blir utgitt heftet. 

 

Hvis du mener morsmål for VGS, så er det obligatorisk å ta både muntlig og skriftlig eksamen. Gå på UDIRs hjemmeside, der står det informasjon og eventuelt hvordan sensurer vurderer. Jeg har mange som har hatt morsmål eksamen, men det gjelder noen år tilbake så jeg vet ikke om mye er forandret. Uansett, vær forebredt på tema angående ditt hjemmeland, bla politikk og kultur (politikk og samfunn gjelder ofte fra nivå 2 og 3), kulturrelatert er det sikkert uansett alle nivå. Ikke alle får lytte oppgave, feks. jeg og en venn fra Pakistan fikk det men ikke min tyrkiske venn. Hun fikk istedenfor et annet tema som var innenfor historie i Tyrkia :) Lykke til.

Endret av Kimchi wasabi
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...