Gå til innhold

Feilmelding IXUS 400


Anbefalte innlegg

  • 9 måneder senere...
Videoannonse
Annonse

Hei

 

 

fikk du noko svar på dette?

 

Eg har fått samme problemet nå, har nettopp levert det inn, men tvilar på at det er garanti sak. Eg veit faktisk ikkje kva som har skjedd.

 

Er redd for at det blir så dyr reparasjon at det ikkje vil lønne seg.

 

Nokon som har erfaring innan dette?

Lenke til kommentar

Stakkars!

Feilmeldingen E18 angir Linsefeil. Denne feilen har blitt rapportert for både PowerShot A-serien og IXUS-familien

 

http://www.dpreview.com/reviews/read_opini...0&opinion=21562

 

http://www.dpreview.com/reviews/read_opini...0&opinion=22105

 

På sidene: Powershot.com kan du finne følgende:

"Error Code "E18" (Lens unit/Lens barrier error)

 

When a camera error occurs, an error code like "Exx" will be displayed, where the x's represent numbers.

The "E18" error code indicates an error that involves the lens unit or lens barrier. Or it may appear if you apply pressure to the area surrounding the lens while handling the camera."

Lenke til kommentar
Men kan også være fabrikasjonsfeil og da går det på garanti. Jeg ville sendt ved kjøpskvittering og sendt det inn for å se hva det koster ev. er garanti. Kan være en liten filleting.

Fabrikasjonsfeil går under reklamasjonsretten (innen tidsfristen). Garanti er ytelser utover den lovfestede reklamasjonsretten.

 

Et digitalkamera er foventes å vare vesentlig lenger enn to år, derfor er det fem års reklamasjonsrett på digitalkameraer.

 

Forusetter at dette er salg fra bedrift til privatperson.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
  • 2 uker senere...

Jeg har mitt ixus 400 inne hos www.camera.no nå. Fikk brev på lørdag:

Kamera er sandskadet, ingen garanti. Demontert og feilsøkt. Funnet defekt optical unit, må byttes. Kamera må også renses for sand/støv.

Reparasjonen kommer på den nettesum av 2000,- Er nå i kontakt med canon norge for å høre om det virkelig er sant at kameraene deres er så dårlige at det kan komme sand inn i dem ved normalt bruk og at skader som følge av det ikke dekkes av garantien.

 

Kameraet har ikke vært involvert i kræsj mot gulv e.l. Tok ett par bilder ute i skogen en kveld, og når jeg kom hjem for å se på dem ville ikke linsa ut mer.

 

Ringte forøvrig et annet service-center her i norge og luftet min frustrasjon. Fikk da svaret 'Dersom det har kommet sand i kameraet er det en bruker feil' og videre 'Dersom det har kommet sand i kameraet er det en svakhet ved brukeren ikke kameraet'.

 

:roll:

Endret av Format71
Lenke til kommentar

Fikk svar fra canon i dag. De mente det var opp til serice-teknikeren å avgjøre om skaden kunne ha oppstått under normalt bruk eller ei. Ringte derfor camera.no og snakket med teknikeren som hadde sett på mitt kamera. Teknikeren hadde ikke noe problemer med å se at dette var skade som kunne ha oppstått ved normalt bruk da kameraet er halvannet år gammelt. Garantien er hvist bare på ett år, så han skulle forsøke å få det på reklamasjon (som er to år).

 

Skal se ting ordner seg?

 

-Vegar

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...
Har hatt IXUS 400 siden i mai. Når jeg skrur på kameraet går linsen litt ut, så tilbake inn i kamerahuset og får feilmeldingen E18. Noen andre som kjenner til denne feilmeldingen? Hva den kommer av? Evt kostnad ved å reparere? Garantisak?

1460908[/snapback]

 

Fikk E18 på mitt to uker gamle S80 i går, og Canon sa nettopp på tlf at det ble dekket av garantien. Sender det til Serviceproffen i dag, og håper det går raskt å få det reparert. Dette er tydeligvis en vanlig feil, prøv et Google-søk på "canon camera e18".

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...