Gå til innhold

Sourcecode: Grafiske brukergrensesnitt ved hjelp av FLTK


Anbefalte innlegg

  • 1 måned senere...
Videoannonse
Annonse

Men det er en god artikkel, da.

 

Jeg har faktisk vaert paa utkikk etter en slik artikkel som behandler GUI-programmering for linux, saa den artikkelen kommer jeg til aa ha utbytte av fremover. GTK/GTK+ virket for meg som aa vaere for mye knoting, saa jeg tenkte jeg skulle bruke perl/Tk.

 

Men kanskje FLTK kunne vaere noe for meg?

 

Gaar det greit aa laste moduler skrevet i andre spraak i det?

 

EDIT:

 

Ser frem til oppfoelgeren!

Endret av DrDoogie
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Dere skriver:
OS står for operativsystem. Eksempler på operativsystemer er Windows og Linux.

 

Linux er ikke et operativsystem, det er en kjerne!

:wow:

 

Wow kjerne, epple kjerne

 

denne kjernen til Linus styrer filsystem på enheter som harddisk,floppydisk,cd

enheter og inn ut (tastatur skjerm skriver)

 

Med andre or Linux ER ET OS.

 

Det mange ikke er klar over er at Linux ikke har et grafisk bruker grensesnitt (GUI), X11 (xfree86) har ingen ting med Linux og gjøre

Lenke til kommentar

Angående den diskusjonen om OS...

 

Unix er ikke helt eksakt ett OS. Eller det er det, men egentlig ikke. I praksis, er Unix et OS egentlig laga i de "senere" 60'åra ved Bell Labs av Ken Thompson og Dennis Ritchie.

Det er noen år siden det ble laget og gitt ut som ett komersielt OS. Det er sannsynligvis en overdrivelse å si at Unix er det mest innflytelsesrike OS i moderne pcbruk.

Hver eneste hardware du finner og masse andre spesielle komponenter, brukes til nye ideèr og hensikter og ofte koder fra noe i det såkalte "Unix familie tre'et".

Når vi bruker ordet 'Unix', mener vi ofte den vanlige formen, enn det spesielle OS som bærer navnet Unix™. Den egentlige formen betyr "Hvilket som helst OS som, har designet og utførelsen og grensesnittet som er likt Unix-systemet." Det vil da si: BSD, Linux, SunOS, Tru64, SCO, Irix, AIX, HP/UX, og mange fler.

 

 

Linux betyr også mange ting. Det er en kernel(kjerne), som er skrevet/laget av Linus Torvalds da han var student i Finland. Siden den gang har den blitt prylt, slått,trimma, mekka på, pirka på, stukket, administert, fordøyd,spyttet ut, trampa på, tygget på, slengt rundt, overført, og på mange måter manipulert av så mange at det er vanskelig å telle.

 

Linux er også en betegnelse på en type OS. Mens det har pågått store fysiske, viktige/uviktige diskusjoner som har tatt plass i mange steder i verden bare å idag om "Linux er egentlig ikke et OS , bare en kjerne(kernel)", eller "det skulle egentlig het 'GNU/ Linux", og lignede, akkurat det som blir diskutert her.

 

Så om det er ett OS eller ikke er igrunn en smaksak, noen mener det er ett OS, noen andre ikke o.s.v. Slik kan vi holde på i de uenderlige. Mange mener også at ett OS er bare noe som ligger på en hardisk og samarbeider bra med hardware.

 

Men for å unngå slike diskusjoner kan man idetminste bruke andre eksempler på OS som f.eks MAC, Windows, BSD og flere.

 

 

 

PS: Fant noe litt tøft engang..OS quiz;)

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 1 år senere...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...