Gå til innhold

Lage musikk


Anbefalte innlegg

Har lenge tenkt på å lage musikk på en enkel måte, men lurer litt på hva jeg trenger (som ikke er så inn i helv... dyrt)

 

Å tune seg fram og lage lyder selv som blir lagret og som kan brukes for så å "uploade" dem til noe sånnt som et keyboard eller synth (Hva er forskjellen?) for å kunne variere tonefallet å spille bedre.

 

Har Audigy2 platinum kortet uten den boksen og det burde være bra nok i starten vel? Kan kjøpe koblings boks etterhvert om det trengs.

 

Mye jeg ikke vet så bare dryss på med info eller linker så blir jeg kjempeglad

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når det gjelder hardware, vil du kanskje se på et Edirol, Evolution eller Radium MIDI controller keyboard ("MIDI controller keyboard" er et generelt uttrykk for keyboards som ikke har "innebygd lyd", men brukes til å styre andre lydkilder med MIDI protokollen, og det kan være nær sagt hva som helst som bruker MIDI). Edirol keyboardene fås fra under 2000,- og oppover, og har knotter og fadere som lar deg forandre lyden i synthen / modulen / softsynthen / sampleren / etc - som du styrer med keyboarded i realtime.

 

Det høres kanskje komplisert ut, men det er (forholdsvis) lett å komme i gang med slikt. For å få lyd er det som regel nok at du kobler en MIDI kabel fra MIDI OUT på keyboardet til MIDI IN på synth modulen (f.eks), trykke på en tangen og vips - du har lyd, da modulen mottar signalet fra keyboardet og spiller den tonen. Det er helt basic da, du vil nok sjekke at keyboardet sender ut på samme MIDI kanal (en av 16) som instrumentet du vil spille av mottar signalet på, men dette får du fort inn uansett.

 

Vil du ha fet lyd, vil jeg anbefale f.eks. Novation synthene, for eksempel Novation A-station, som fås billig på bruktmarkedet og koster bare 3995,- helt ny fra Lydmakeriet. Sjekk også bruktannonsene på Musikkweb (norsk tjeneste).

 

Jeg vet ikke helt hva du vil egentlig, men du nevnte hardware, så..

 

MIDI interface har du såvidt jeg vet i SB kortet, så om du har f.eks. et MIDI controller keyboard ala Edirol serien og en synthesizer eller modul, kobler du modulen til lydkortets MIDI utgang (IN og OUT for toveis kommunikasjon, opplasting / nedlasting av patches, avspilling og opptak m.m.).

 

Utover dette må du nesten ha et sequencer program. MIDI Orchestrator er bra, Sonar er bedre :green: (men dyrere..). Sonar, Cubase og Pro Tools er mest sannsynlig de mest populære software sequencere på markedet i dag. De to første er enklest å komme i gang. Pro Tools koster en formue med hardware og software, og er 100% profesjonelt. Det er ikke dermed sagt at Sonar og Cubase er dårligere, de er bunn solide produkter begge to (særlig med Sonar 3 Producer ute nå, med bl.a. den første Lexicon software klang på markedet, med svært høy kvalitet).

 

Sorry, jeg bare vader rundt her i ørska, prøv å spesifisere litt mer, og jeg er sikker på at andre kan steppe inn og hjelpe deg litt mer. Det viktigste er egentlig å ta ett skritt om gangen, og ikke prøve å lære alt så fort som mulig, for det vil garantert gå galt :dribble:

 

Jeg kunne tilbudt deg ER-1 grooveboxen min, men har nettopp solgt den til en kollega :no: Men om du liker loop-basert musikk, er slike ting som Reason (software) og en eller fler grooveboxer midt i blinken. Slike bokser gjør at du kommer igang med musikken med en gang, og de er helv.. morsomme å bruke! Skal ha en ny til sommeren, men nå prioriterer jeg sampler og diverse annet.

 

 

ET PAR ANDRE BUTIKKER:

 

Marios Musikk (sjekk deres julekalender tilbud!!)

Procom

Lydrommet

Tre45

Endret av Hidden
Lenke til kommentar

Reason er bra, men det koster så sinnsykt mye... 3300kr! :cry:

Anbefaler Fruity Loops til å begynne med, og hvis du virkelig vil holde på med dette med å lage musikk, så kjøp reason... Dumt det ikke støtter VSTi, da... :thumbdown:

 

http://www.fruityloops.com

http://www.propellerheads.se

 

Lær om litt av hvert som anngår musikk her!

 

 

Om du skal mastre og alt det dere også, så anbefaler jeg T-RackS 24!

http://www.t-racks.com

Endret av irneh
Lenke til kommentar
Ja nå begynner det å ligne på no her :) Flott info :thumbs:
Har holdt på litt helt basic med Fruityloops å lagd endel bråk, men det er det å hente, remixe å lage lyder samt å kunne spille det inn til PC og editere/redigere etterhvert, som ville gjort alt så mye mere fleksibelt.

Ikke noen som har erfaring med elektro trommer/drum pads? Virker jo rimelig kult og det forstyrrer jo ikke hele nabolaget hehe.
Lenke til kommentar

For det første er kritikk som "blablabla suger" totalt meningsløst og intetsigende. Kom gjerne med poeng som understreker HVORFOR det suger. Jeg tenkte nå mest på programmet, og om samplene faktisk "suger", kan han like gjerne velge FL 4 - som er noen hundrelapper rimeligere (rundt 1400,-).

 

"Samples" betyr "lydklipp".. d.v.s. du kan hente samples fra hvor som helst, stort sett, eller lage egne. SampleCity har en mengde gratis samples. Har funnet noen gode drum samples der en gang i tiden.

 

Du ville blitt overrasket om du visste hvor mange som driver seriøst med musikk som faktisk bruker deler av FL.

Endret av Hidden
Lenke til kommentar
Kom gjerne med poeng som understreker HVORFOR det suger

ok, da... Ikke ALLE samplene til FL4 suger, men synthene gjør det... Trommene kan være "ok", men noen av dem mangler "lyden" og "følelsen" du vil oppnå...

 

Til synthene:

 

3xOsc: Mister kvalitet når du går høyere opp i notene... Har en tendens til å bare lage "skitne" lyder... Ingen fine skarpe lyder...

 

ts404: Er vel egentlig bare effekter, eller irriterende lyder...

 

andre synther som er i fl4: koster!!! :no: (eller er wasp gratis? :ermm: )

 

 

 

VSTi synther: Perfekte! Finn den rette synthen for deg, og du kan få til de beste lydene du noen gang har hørt!

Endret av irneh
Lenke til kommentar

Hvordan lage musikk på PC? :cool:

 

Mitt beste tips er Steinbergs CubaseSX eller SL...

 

(Hvis du hadde kjøpt Audigy2 MED den externe boksen, hadde du fått med Cubasis (lett versjon av CubaseSX) , Frutyloop (som forøverig IKKE anbefales til seriøs musikkproduksjon!!) ..

 

De fleste proffesjonelle komonister bruker i dag CubaseSX..

 

Hans Zimmer (som har skrevet musikken til blandt annet Hanibal, Thelma & Louise, The Rock, The Lion King blandt annet bruker Cubaese i kombinasjon med GigaStudio)..

 

Neste steget ville vel å skaffe seg noen VST Instrumenter...

 

Mere informasjon om CubaseSx finer du på:

http://www.steinberg.net/en/products/index...355079505e421dc

 

Informasjon om GigaStudio, finner du på:

http://www.nemesysmusic.com/index.php

 

Native Instruments, har også mange gode VST Instrumenter...

 

http://www.native-instruments.com

 

(De har blandt annet en ekstremt god tromme sampler (Kun kr 1800,-)

 

Hvis noen har flere spørsmål om Lydproduksjon etc...

 

[email protected]

 

 

-DT-

Lenke til kommentar

Tar posten med en klype salt.

 

De fleste proffesjonelle komonister bruker i dag CubaseSX..

Javel? Siden når? ProTools, Logic og Sonar brukes jo av en del også... ;)

 

 

Hans Zimmer (som har skrevet musikken til blandt annet Hanibal, Thelma & Louise, The Rock, The Lion King blandt annet bruker Cubaese i kombinasjon med GigaStudio)

Hans Zimmer bruker Logic sammen med 32 maskiner som kjører GigaStudio.

Endret av moskus
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...