Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Så jeg skal ta opp 2-3 fag fra vgs, hvorav to av dem er muntlige og den tredje er "muntlig-praktisk". 

 

Til dere som har hatt en eller annen muntlig (privatist) eksamen: Jeg lurte på hvordan eksamen foregikk hos dere? forberedelsesdel på ca.30 min med tema, ok, men fikk dere noen problemstilling innen den tid? og hvordan presenterte dere temaet/problemstillingen - brukte dere noen programmer som en del av presentasjonen?? bare ren fagsamtale i 20-30 min?  :huh:

 

2. Noen som har hatt naturfag eksamen? hvordan foregikk den? tror man skal gjøre et forsøk, men får man noe oppsett på hvordan det skal gjøres og hva den går ut på? hva om man aldri har utført eller hørt om dette forsøket før, er det ille da?   :confused:

er naturfag et vanskelig fag å ha som privatist?

 

Vet det ble mange spørsmål, men jeg trenger å vite det på forhånd! 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1. Du får presentert et spørsmål som er relatert til et kompetansemål, det er viktig at du svarer på spørsmålet du får stilt, og ikke ramser opp det du kan rundt kunnskapsmålet. Du trekker en oppgave, får presentert oppgaven på et ark (som du får med deg) og følges inn på et forberedelsesrom. Der har du 30 minutter til å skrive ned det du vil på et ark. De anbefaler at du ikke skriver mer enn én side, og at du ikke leser opp direkte fra arket, men prøver å ha noenlunde fri flyt (avhenger av hvor bra karakter du ønsker).

 

Det kan komme oppfølgingsspørsmål underveis hvis de ønsker at du skal presisere noe. Når det er gjort får du et tilleggsspørsmål, dette gjelder ALLE muntlige eksamener, som er uforberedt. Det kan være om absolutt alt i pensum, da spør de gjerne noe mer generelt (et kunnskapsspørsmål) eller spesifikt (en hendelse som er helt sentralt i pensum) og denne delen er mye kortere enn den første (forberedte). 

 

Generelt kan man si at jo bedre eksamen er, jo kortere er ofte selve eksamen - noen sensorer skjønner når du vet hva du snakker om.

 

2. Foregår på samme måte som i eksempelet over, bare at her får du en praktisk del du skal forberede i tillegg til den teoretiske. Du får beskjed om å utføre selve eksperimentet, i visse tilfeller holder det å forklare for sensor. Det kommer spørsmål rundt selve den praktiske delen underveis. Du får ikke noe oppsett på hvordan du skal gjøre det, men alt du trenger til eksperimentet ligger foran deg. Det anbefales å ta kurs ved siden av (enkelte privatistskoler tilbyr dette) eller sette seg nøye inn i eksperimentene som står beskrevet i pensumboken.

 

Om naturfag er "enkelt" er en subjektiv vurdering - det blir umulig å si noe generelt om. Noen liker dattera, andre liker mora. På generelt grunnlag kan man si at en eksamen som omfatter flere elementer, som i naturfag (med både teoretisk og praktisk del), vil være noe vanskeligere. Dette er fordi forberedelsesdelen må brukes på å forberede to ting istedetfor bare én.

Lenke til kommentar

Jeg har forbedret alle fagene mine fra vgs.. jeg hadde først eksamen i Vg3 påbygg naturfag, da fikk jeg en tegning av et eksperiment og skulle bare forklare hvilket forsøk dette var og hva det gikk ut på...

Når jeg tok eksamen i Vg1 naturfag for yrkesfag fikk jeg bare et spm underveis om hvordan man kan finne ut av en bestemt ting.. jeg hadde 30 min forberedelse på begge to..

Du må sette deg grundig inn i kompetansemålene!

Lykke til ?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...