Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Bytte ut Stereo i VW Passat cc (2009)


Anbefalte innlegg

Hei. I disse dager hvor Fm nettet slukkes, ser jeg meg om etter en ny Stereo til Bilen min.

Jeg ser at Alpine og Kenwood har en hel haug av spillere men aner ikke hvilken pris jeg bør legge meg på eller hva slags fuksjonalitet jeg kan forvente. 

 

Jeg har en VW Passat CC (2009)

 

Jeg ser i utgangspunktet etter en 2Din spiller. Dab+ og Bluetooth streaminger ett must. Ønsker igrunn ikke å betale mer enn jeg må.

 

 

Lurer også på hvordan det er med integrering av bilens funksjoner. Feks dersom jeg endrer temperaturen inni bilen idag dukker dette opp på skjermen. Vil dette også fungere med en ny stereo?

Jeg har også visuelt bile fra parksensor forran og bak. Vil dette fungere?

 

Håper på svar fra noen kloke hoder her. Virker som en jungel av produkter der ute.

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Pioneer AVH-X5800DAB kr 5390,-

https://bilradiospes.no/produkter/bilstereo/spillere-dab-radio/2-din/avh-x5800dab

 

2-DIN ramme kr 500,-

https://bilradiospes.no/produkter/bilstereo/bilspesifikt-monteringsutstyr/monteringsrammer/2-din/ct24vw12

 

Rattkontrollintegrasjon med klima/parkering kr 2290,-

https://bilradiospes.no/produkter/bilstereo/bilspesifikt-monteringsutstyr/rattfjernkontrolladapter/ca-svw-uar-001ae

 

Aktiv DIN antenneadapter for diversity kr 445,-

https://bilradiospes.no/produkter/bilstereo/montering-tilbehor/antenner/plugger-adaptere/ct27aa76

 

Antennesplitter FM/DAB kr 295,-

https://bilradiospes.no/produkter/bilstereo/montering-tilbehor/antenner/splittere-forsterkere/ct27aa136

 

Totalt kr 8920,- + frakt.

 

Med denne pakken så har du spiller + ramme for å erstatte original enhet, overgang som gir deg rattbetjening av radio samt integrasjon av parkeringsensorer og klimaanlegg samt nødvendige overganger for å bruke den eksisterende antennen du har i bilen til både FM og DAB antenne.

 

OBS: Eg vet ikke om du har eller ikke har aktiv diversity FM antenne i din bil(eg har, Passat 2010). Dersom du kun har en antennekabel inn i bilradioen så slipper du aktiv din antenneadapter for diversity. Og da må du bytte ut antennesplitteren med denne(samme pris): https://bilradiospes.no/produkter/bilstereo/montering-tilbehor/antenner/splittere-forsterkere/ct27aa152

Lenke til kommentar

Takk for svar  :)

Ser ut som om dette blir litt dyrere enn jeg først hadde håpet på, men det er vel greit å gjøre ting ordentlig når man først er i gang.

 

Er det noen rask måte jeg kan sjekke hva slags antenne jeg har i bilen? og betyr det at jeg da slipper unna uten å legge opp ny DAB+ antenne?

 

Lurer også på når det gjelder å bruke Stereon som håndfri, må jeg da trekke en mikron og kabel ett sted i bilen. Eller sitter mikrononen bare intergrert i selve spilleren?

Lenke til kommentar

Mikrofonen er ekstern og kobles til med kabel. Så den må du plassere på ett lurt sted så den klarer å plukke opp lyden godt nok til å brukes. Eg plasserte den ved siden av midtkonsollen på venstre side(ved siden av meg) og det var veldig dårlig. Skal flyttes opp i taket i løpet av helga. Alternativt vurderer eg å kjøpe mikrofon som plasseres på opprinnelig tenkt plass for mikrofon i bilen, ved de perforerte hullene i taklyset fremme. Koster ca 300 + frakt.

 

Den enkleste måten å sjekke hva du har i bilen er å ta ut eksisterende radio og se på hvor mange antennekabler du har inn i radioen. Har du en har du standard enkeltantenne - har du to så har du diversity(dvs to antenner). Og klarer du å koble det opp slik med splitter så slipper du å ha ekstra DAB antenne på bilen. Det er litt dårligere signalmottak på en splitter enn dedikert takantenne, men igjen bedre enn vindusantenne.

 

Ja - det koster men det er det verdt mener eg. Å få en skikkelig integrert løsning løfter salgsverdien senere og det er enklere å bruke i det daglige. Mener eg. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...