Gå til innhold

Plutselig ustabil internett når fruen streamer Netflix


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Beklager hvis jeg poster på feil sted nå.

 

Men i det siste får jeg veldig ustabil ping når fruen sitter og streamer Netflix på TV'en. Dette har aldri vært problem før. Før kunne hun streame Netflix samtidig som jeg streamet Netflix/Twitch på PCen og likevell ha fin ping i spill.

Har restartet ruteren flere ganger, men ser ikke ut til at det hjelper. Kan det være ruteren som plutselig ikke takler dette? Har 100/10 Internett så det skulle ikke være noe problem.

 

Når jeg kjører ping i CMD når hun sitter på Netflix får jeg f.eks.

 

23ms

23ms

24ms

350ms

160ms

23ms

23ms

osv..

 

Utrolig irriterende. 

Bør jeg kontakte Internett leverandøren og få byttet ruter? Evt. kjøpe en kraftigere ruter som jeg kobler til nåværende ruter til Wifi? 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det en veldig gammel sentral?

 

Vi hadde et problem hvor netter tidvis krøllet seg fullstendig. Jeg trodde det var naboen og naboen trodde det var meg.

 

Etter masse googling fant jeg ut at enkelte programmer kommuniserer på et vis som gjør at eldre routere ikke takler sånne nettverks protokoller. Dvs at selv om programmet i seg selv ikke skal kreve noe nevneverdig av linja så krasjer routeren fullstendig og det oppleves som at linja er av og på hele tida.

 

(Steam er ett program som har en prosess som som fører til dette). (Steamwebhelper?)

 

Jeg ringte inn til isp'en og de kom og installerte en ny sentral og siden så har alt gått knirkefritt. Jeg tror heller ikke det kostet noe.

Lenke til kommentar

Eg trur at Netflix og andre streamingtenester lastar ned så mykje linja greier i kort tid, for å buffre opp eit par sekund med film. Når den har lasta ned og buffra opp så bruker den lite av nettkapasiteten. Når Netflix tek maksimalt av nettet så vil du tydeleg merke dette, spesielt om de er kobla til samme aksesspunkt. 

Lenke til kommentar

Helt umulig å svare på, jeg ville testet begge tilkoblinger med kablet nett, for å sjekke om det er like ille..  Eller må man jo også tenke på mobiltelefoner og nettbrett som er tilkoblet, med backupløsninger som iCloud kan jo plutselig telefonen finne på å bruke 10mbit opp for å laste opp evnt 64GB med bilder og data på telefonen...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tingen er at jeg hadde for ikke lenge siden 50/10mbs (har 100/10 nå) internett. Og jeg merket ingen lagg selv om 2x netflix var på. Nå lagger jeg selv om det er kun dama som sitter på netflix.

Mulig det er Netflix som har gjort noen endringer i det siste som gjør den den bruker mye mere av linja når den buffrer, siden det begynner og bli veldig mye 4K innhold på Netflix, idk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...