Gå til innhold

Tips til hvordan jeg kan gå videre med hjemmeautomasjon


Anbefalte innlegg

Hei

 

Så fra før har jeg HUE lys nesten overalt i huset, og noen hue sensorer på utsiden. Som slår på lys osv om kvelden for å skremme vekk folk. 

Har også 5 amazon echo dot, der den ene er koblet til noen høyttalere i stuen. Jeg har i tillegg harmony hub m/elite fjernkontrollen. Så styrer activites osv med alexa hvis jeg vil det.

 

Er veldig fornøyd. Men jeg har så lyst å ta det litt lenger, og her stopper min kunnskap. Vet mange snakker om homeseer, men sliter å forstå hva det egentlig er, hvor kan jeg lese meg opp på dette?

Jeg trenger ikke alt, men fks kaffetrakter osv. Det hadde vært også interessant og styre ting fra min telefon når jeg ikke er hjemme også.

Jeg har også problemer med et par lamper som samboer er glad i som hun nekter å bruke philips hue pærer på. Det jeg kan forsåvidt forstå. Fordi hue pærene er ikke direkte fine å se på. Ihvertfall når hun vil ha sånn glødetråd effekt.

 

Tenkte da og bare kjøpe noen tp link smart støpsler, funker dette greit? Så de fikk ok test av tek og andre steder. Litt klumpete og stor, men de skal på steder som stikkontakt ikke er veldig synlig. Under senga osv. 

 

Men ja, gjerne fortell meg litt om hvor jeg kan finne ut litt mer info om viderekommen automasjon. Føler det jeg har gjort nå er bra, men er kanskje veldig basic.

 

 

edit; forvørig dumt spørsmål. Hvis jeg vil slå av alle pcskjermene mine med Echo, kan jeg da kjøpe en tplink smart plug, sette den i veggen, og så koble på fks et 3 veis grenuttak, og koble skjermene mine til det grenuttaket. Da bør jeg vel kunne si "turn off monitors", så vil alle 3 skjermen skru seg av. Litt kjipt å ha 3 tp link smart plugs

 

edit; Fant ut at det gikk fint.

Takker så meget for hjelpen :)

Endret av henrikrox
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gå heller for Z-wave strømkontakter.

 

Enten slike små - som også kan måle strømmen.

DUdt4p5.png

 

Eller forgrenere hvor du kan slå av\på hver enkel kontakt (måler også strøm pr kontakt\totalt).

 

BKfTqOJ.png

 

 

Med feks HomeSeer eller andre "hjerner" så kan man enkelt styre disse fra PC \ Mobil.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...