Gå til innhold

Disse teknologistudiene er de mest populære


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ikke vel bygg og miljøteknikk. Er straks ferdig med Msc med spesialisering i Geoteknikk og betongteknologi, møter bare på avslag etter avslag. Fikk høre at alle fikk seg jobb før man var ferdig, dette er ikke tilfelle for meg. Eneste som setter pris på dette er såkalte bemanningsbyrå som kun tenker på en ting: Erfaring og å stjele ansatte i fra andre selskaper. De tenker overhodet på å sysselsette nye ingeniører slik at de får lov til å spire til å bli dyktige ingeniører som vi trenger i fremtiden. Tipper at de nyter å sitte å skrive avslag også. På denne måten får de følelse av makt.

Lenke til kommentar

Har C i snitt, dette medfører noen B og noen D. B i de fagene jeg syntes best om.

Dette er tydeligvis ikke nok for disse såkalte hodejegerne. Karakterer er det eneste de ser på, uten å ha noe som helst peiling på hva jeg har gått i gjennom.

Dessverre er nok markedet ganske dårlig akkurat nå, men en kan jo ikke gjøre så veldig mye med det. Så det er bare å stå på å søke mer!

Lenke til kommentar

Ikke sikker lengre på om det er noen fremtid i slike studier. Blårussen selger unna det de kan og det er omtrent bare fokus på det jeg ser på som uproduktive yrker. Det går mer og mer mot at vi bare importerer og selger saker.

Går nok bare midlertidig med det fokuset. En veldig åpen økonomi vil en STEM-utdannelse være meget attraktiv (se f.eks. USA).

Lenke til kommentar

Har C i snitt, dette medfører noen B og noen D. B i de fagene jeg syntes best om.

Dette er tydeligvis ikke nok for disse såkalte hodejegerne. Karakterer er det eneste de ser på, uten å ha noe som helst peiling på hva jeg har gått i gjennom.

 

Altså, det viktigste når det kommer til jobbsøking er at du greier å selge deg. Jeg gikk ut med heller middelmådig snitt, men greide fortsatt å dra forbi folk med A/B i snitt. 

 

Da ansettelsesprosessen er svært subjektiv(og svært mangelfull, etter min mening), så er dette noe du kan bruke til din fordel. Jeg har forøvrig tverrfaglig utdanning: Sivilingeniør, samt Økonomi, og har fått sett to forskjellige verdener når det kommer til ansetting.

 

Det er litt synd, men det er utrolig mange flinke Ingeniører der ute som er helt ut av stand til å selge seg selv på intervju. Ellers så må du bare sende ut søknader hver dag, oppsøke bedrifter, samt nettverke som bare det. 

 

Hva kan du tilby bedriften, som dine konkurrenter ikke kan? Hvilket potensiale har du? 

Grunnen til at mange bedrifter i dag setter krav til gode karakterer er for å filtrere søkemassen. Jo flere søkere, des flere parametre bruker de for å filtrere folk ut. Når jeg var ferdig utdannet, så ansatte bedrifter Ingeniører som ikke engang hadde stått på alle fag. Alle fikk jobb...men de dagene er over. I dag må du være litt mer kreativ. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...