Gå til innhold

Felles e-post arkiv i outlook 365 - public folders eller?


Prusk

Anbefalte innlegg

Jeg jobber i en mindre bedrift med mange prosjekter og flere medarbeidere. For å ha en oversikt over korrespondanse "som er regnet for viktig", så lagres MSG(!) filer på serveren. Tidligere har jeg jobbet et sted hvor man brukte public folders til prosjekt-relatert lagring. Nå leser jeg at det ikke er liv laga i framtiden, og man anbefaler "grupper". Enten har jeg misforstått, eller så ser jeg ikke helt hvordan man får flyttet e-post over i et "gruppearkiv", hvor originalavsender fortsatt vises i oversikten. 

 

Er det noen datahelter der ute som har være ute for, og løst, en tilsvarende problemstilling? 

 

Kort fortalt:

Vi er på jakt etter et system hvor vi kan dra eller flytte e-post knyttet til et prosjekt over på en felles mappe, inni outlook. I dag lagres det enten som en PST per prosjekt (sic..), som MSG-filer på server-mappe til prosjektet (lite søkbart, og endamer sic) eller i verste fall - lokalt /egen excange-mappe.

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det enkleste er å bruke en "Shared mailbox" - Dette er en mailboks uten lisens som du kan gi tilgang til. - Gå inn i exchange-admin under mottakere/delt. - Så er det bare å dra de mnailene som skal tas vare på over hit, evt med undermapper da seff.

 

Du kan også bruke grupper. - Du får da en del mer - i prinsippet er dette et sharepoint-område med tilhørende shared mailbox og annen funksjonalitet som du får inn i outlook (og på web)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takker. Det ser ut til at jeg ikke har fått admin på exchange, bare til Sharepoint. Da kan jeg opprette sharepoint-sites, men ikke shared mailbox. Grupper har jeg testet, men jeg får ikke shared mailbox med klikk og dra. Jeg kan videresende e-post til gruppen, men da forsvinner jo original-eposten. 

Jeg får be om høyere status hos IT-supporten vår (ekstern drift av IT-avtalen - litt lite behjelpelig rundt dette temaet..)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...