Gå til innhold

Hjelper krigen mot terror?


OuO

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Å jage vekk en folkegruppe som har bodd lenge i landet og bidratt økonomisk er alltid dumt. Særlig om folkegruppen besitter spesialkompetanse slik som de hvite farmerne. Land som Spania og Frankrike gjorde det i sen-middelalderen da de fordrev jødene. Resultatet ble at handel og bankvesen blomstret i Tyskland hvor jødene ble mottatt med åpne armer. Dette har skjedd så mange ganger, om igjen og om igjen. Man fordriver noen av politiske årsaker, og taper på det økonmisk og teknologisk.

Lenke til kommentar

olsen @ 02/12/2003 : 14:23

Ingen grunn til å fordrive noen nei, men man kan ta fra de eiendommen, det er alltid en fin ting 

 

Det beste er nå samarbeid, spør du meg (innenfor visse grenser, se off topic) slik som i Sør-Afrika. Både de svarte og de hvite er innvandrere som fordrev den opprinnelige befolkningen. Begge folkegruppene har bodd der lenge nå. Jeg tror generelt ikke at å ta noe fra noen nødvendigvis gjør andre rikere. Ofte forsvinner det som blir tatt i selve overtakelsesprosessen. Ellers er jeg faktisisk enig i at bøndene i Afrika burde dyrke mat for egen befolkning heller enn bomull og tobakk for eksport. Afkrikansk landbruk lider under at det er veldig eksportrettet. Prisene som oppnås på verdensmarkedet er knapt nok til å kjøpe olje og reservedeler for, langt mindre mat til å fø befolkningen.

 

Off topic

 

Olsen, er du sunn-møring? Da kan jeg med glede meddele at jeg legger ned den væpnede kampen for frigjøring av Nord-møre i og med at vi nå forlater dere. Leve Stor-Trøndelag! :thumbs:

Lenke til kommentar

Synes du skal holde deg for god til å prate om ting du åpenbart har null peiling på, JoakimR. Det er så enorme forskjeller på Vindern og Mugadishu (for eksempel) at du ikke engang vil fatte det.

 

Det neste du sier er vel at du støtter Apartheid, også, men vennligst, ikke si det. Jeg tror ikke du vet helt hva du snakker om, nemlig.

Lenke til kommentar
Var de fryktelig late? ...

Sikkert ikke alle, men når vi(en ansatt...) stopper tyve vidt forskjellige mennekser på gaten, spør om de vil ha en jobb med kost og losji, da svarer alle sammen at de får mat fra hjelpeorganisasjonene, og at de egentlig hadde det gnaske så fint i pappeskene sine...

 

Når 100 plakater som ble hengt opp, som også annonserte for arbeide de kunne ta, ikke førte til en eneste henvendelse, da er noe alvorlig galt.

Lenke til kommentar

I mange slumområder i verden er det slik at hvis du kommer i ditt vestlige tøy, sunn i huden , ren og blank i håret, så har du en aura av rikdom som du ikke blir kvitt ved legge igjen lommeboka på hotellet.

 

Hvis du vil være sikker på at du overlever et besøk i disse områdene - og du ikke kjenner noen der som kan beskytte deg - så bør du kanskje ha vakt.

 

Mange slumområder er såpass skumle at det lokale politi ikke tør å gå inn.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...